Dette, som var gårsdagens middag, var en skikkelig deilig grillmiddag. Jeg elsker denne tiden av året og ikke minst grilling. Grilling er så enkelt, alt kan hives på og det blir lite oppvask. Jeg har brukt kyllinglår, men du kan også bruke kyllingbryst eller kyllingfilet om du ønsker det. Derimot synes jeg kyllinglår er enklere å grille. Kyllinglår er mer saftig, mens kyllingfilet fort kan bli litt tørst. Til kyllingen har jeg servert en grillet salat og en deilig urtedressing.
Kylling med grillet salat og urtedressing
Kylling og grillet salat
Kyllinglår eller kyllingbryst
Squash
Cherrytomater
Grønnkål
En klatt smør eller olje
Pinjekjerner
Salt og pepper
Sitron
Press litt sitronsaft over kylling. Ha på salt og pepper. Grill kyllingen til den har en kjernetemperatur på mellom 65 -70 grader. Eventuelt kan du steke kyllingen i stekeovnen på 175 grader i 30 -35 minutter.
Skjær squash i skiver. Del cherrytomater i to. Legg grønnsakene i en flak aluminiumfolie. Ha over en klatt smør og salt og pepper. Grill på høy varme i 5 -10 minutter, til grønnsakene blir møre. Eventuelt stek de i stekeovnen sammen med kyllingen.
Når grønnsakene er ferdig grillet / stekt, blander du i grønnkål, salt, pepper, sitronsaft og pinjekjerner.
Server med urtedressing.
Urterdressinig
1/2 avokado
2 ss yoghurt
1 hvitløksfedd
Saften fra 1/2 sitron
1/3 ts salt
1/4 ts pepper
1 god håndfull urter, jeg har brukt koriander og dill
Mos sammen ingrediensene.
Oppbevar i kjøleskapet til servering.
Et tips på slutten; lag en stor porsjon av urtedressingen. Den er skikkelig god og holder seg flere dager i kjøleskapet. Den vil passe utmerket til de aller fleste retter som salat, på lomper eller andre middagsretter.
Kristine ♥
Heidi
Kyllingen ble litt godt svidd, ja. Hihi 🙂
Anonym
Kommer ann på hvor mye dressing du bruker 🙂
Ser godt ut. Men litt svidd kylling 😛
Er dressingen til en person?