KYLLINGFILET MED MANGOSALSA OG LOMPECHIPS

I dag befinner jeg meg på hytta og middagen er ikke laget enda. Istedet vil jeg dele gårsdagens super gode middag, nemlig kyllingfilet med mangosalsa og lompechips. En skikkelig frisk og god middag!

Jeg steker kyllingfiletene først i pannen og deretter i stekeovnen. Det gjør jeg så og si alltid, med mindre jeg har veldig dårlig tid. Da blir alltid kyllingfiletene super saftige og kjempe gode. Jeg vil virkelig anbefale alle å gå til innkjøp av et steketermometer. Uansett om du skal steke kylling, biff, fisk eller noe helt annet, blir alltid resultatet fantastisk bra ved hjelp av steketermometer. Og det tar ikke mange sekundene å dytte det inn i kjøtt- eller fiskestykket. Til gjengjeld får du et langt saftigere og bedre resultat. Et must have kjøkkenredskap for min del.

Kyllingfilet med mangosalsa og lompechips
Til 2 personer


Kyllingfilet


2 kyllingfileter, jeg bruker Stangekylling

Salt og pepper
1/2 lime

Start med kyllingen. Ha salt og pepper på begge sider. Stek filetene raskt i en panne på middels til høy varme i 1 minutt på hver side.
Legg så filetene på en stekebrett. Press over saften fra limen. Stek i ovnen på 165 grader til i 20 -25 minutter, til kjernetemperaturen er 65 grader.

Mens kyllingen står i ovnen lager du mangosalsa. 
Når kyllingen er ferdig og skal hvile noen minutter, steker du lompechipsene.
Server.

Lompechips

6 -8 lomper
Salt og pepper
Hvitløkskrydder
Revet ost

Kutt lompene i triangler. Legg dem utover en ovnsrist. Ha over salt, pepper, hvitløkskrydder og revet ost.
Stek på 225 grader i 5 -8 minutter. Følg med så ikke lompenechipsen svir seg. Lompene skal bli lett brune og krispy.
Avkjøl et lite minutt på rist før du spiser dem.

Mangosalsa

1 mango
1/4 rødløk
Litt vårløk, kan sløyfes
4 -5 cherrytomater
1 cm chili
1 hvitløksfedd
Koriander
1/2 lime

Kutt mango i terninger. Hakk tomat og rødløk i terninger. Finhakk vårløk, koriander, chili og hvitløk.
Bland sammen alle ingrediensene og press over limesaft.
La stå og godgjøre seg til resten av middagen er klar.
Server.

Jeg serverte det hele med en hvitløksdressing av finhakket hvitløk, creme fraiche, salt, pepper og sitronsaft. Ordentlig forfriskende, sunn og god middagsrett. 
God middag og riktig god mandag, dere!

 

Kristine  ♥

4 kommentarer
    1. Det her så skikkelig godt ut. Tror jeg skal skrive opp oppskriften og lage den senere i uken 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg