Da er jeg tilbake fra hytten og mandagsmiddagen ble nok en deilig, frisk og enkel grillmiddag. Du kan selvfølgelig velge å steke kyllinglårene i stekeovnen i stedet for på grillet. Du kan også velge kyllingfilet eller en annen proteinkilde om det er ønskelig. Kremet salat er hovedkomponenten i denne retten. Kremet salat er skikkelig godt! Salaten blir ekstra smakfull og får en deiligere konsistens. Vil du få i deg mer grønnsaker og salat, kan dette være en smart løsning.
Kyllinglår med kremet salat
Til 2 personer
Kyllinglår
2 kyllinglår
1/2 sitron
Salt og pepper
Press sitronsaft over kyllinglårene. Ha over salt og pepper.
Grill på indirekte varme i 20 -30 minutter, til kyllingen er ferdig.
Eventuelt kan de stekes i stekeovnen på 175 garder i 30 -40 minutter.
Både på grillen og i stekeovnen, anbefaler jeg å bruke et steketermometer for best resultat.
Kremet salat
3 gode håndfulle med bladgrønt, jeg har brukt ruccola og grønnkål
1 god håndfull basilikum, eventuelt 1 ts tørket
1 håndfull cherrytomater
1 stang vårløk
1 fedd hvitløk
100 g kokosyoghurt, gresk yoghurt, eller lignende
1 ts honning
1 ts eddik
1/2 sitron
1/3 ts salt og 1/4 ts pepper
1 god håndfull, ca 40 g pistasjnøtter
Mens kyllingen steker, lager du salaten.
Del cherrytomater og vårløk i skiver. Finhakk hvitløk.
Bland sammen yoghurt, honning, eddik, sitronsaft, salt og pepper. Ha i grønnsakene. Bland godt.
Sett salaten i kjøleskapet om den ikke skal spises med en gang.
Ha i pistasjnøtter rett før servering.
Denne salaten er så kremet og god at det ikke er nødvendig med ytterligere dressing eller lignende. Håper den faller i smak hos deg også.
Kristine ♥
Anonym
Ja, det gjør jeg 🙂
Spiser du skinnet?