LAG DINE EGNE INTERVALLER

Å lage sine egne intervaller er veldig enkelt og egentlig helt genialt! Da kan du kjenne på din dagsform og treningslyst. Vil du trene lange eller korte intervaller? Vil du løpe, hoppe hoppetau, gjøre burpess eller noe helt annet? Mulighetene er mange!

Har jeg planlagt en intervalløkt, men ikke føler for å trene, pleier jeg å bruke dette trikset med å mine egne intervaller. Da kan jeg rett og slett tilpasse treningen etter energi og hva jeg vil gjøre. Da blir det med en gang mer spennende og motiverende å gjennomføre.

Lag dine egne intervaller

⋄ Start med å velge treningsmetode.
Som nevnt over er det mye forskjellig du kan gjøre: løpe, løpe i bakker, sykle, bruke styrkeøvelser, hoppetau, ellipsemaskin, romaskin, burpees, osv, osv. 

⋄ Velg så arbeidstid og hvile tid.
Arbeidstid er den tiden du får opp pulsen, mens hviletiden er pausen din. Arbeidstiden kan være alt fra 20 sekunder til flere minutter. Et par av mine favoritter er 30 sekunder på etterfulgt av 30 sekunder av, 1 minutts høy hastighet etterfulgt av 1 minutt rolig intensitet og den klassiske 4 x 4 intervallen hvor du har høy intensitet i 4 minutter og deretter har rolig bevegelse i 3 minutter. 

⋄ Tilslutt velger du hvor mange ganger du skal gjenta intervallene. 
Rett og slett hvor mange ganger du skal gjennomføre. De klassiske 4 x 4 intervallene gjennomføres 4 ganger, mens korte intervaller kan gjennomføres flere ganger. Hvis jeg gjør 30 x 30 intervaller gjør jeg som oftest disse 15 -20 ganger.

Vips har du laget dine egne intervaller. Sett på god musikk og lag deg en morsom intervalløkt som du har lyst til å gjøre.

 

Kristine  ​♥

6 kommentarer
    1. Hei Kristine, fint innlegg 🙂 hvem er det som tar alle bildene av deg, har du på selvutløser?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg