LAKS MED LUN SALAT

Lakse – onsdag. Og det ble en skikkelig frisk og god sitronlaks med lun salat. Jeg brukte sitronskall på både laksefiletene og i salaten. Det blir skikkelig godt! Når du bruker sitronskall i mat, pass på at du kun får det gule fra salaten og ikke det hvite. Det vite smaker fort bittert. Det gule derimot, er friskt og syrlig søtt.

Sitronlaks med lun salatTil 2 personerSitronlaksØnsket mengde laks1/2 sitron1 ss smørSalt og pepperLun salat
1/2 brokkoli
5 -6 cherrytomater1/2 pakke, ca 150 g aspargesbønner1/2 mango1 god håndfull koriander1/2 sitron – resten fra laksen1 hvitløksfeddSalt og pepperDel brokkoli i buketter. Ha den i en kjele med vann og kok opp. La koke i 2 minutter. Ha så i aspargesbønnene og kok i ytterligere 1 minutt.I mellomtiden steker du laksen.Ha smør i en panne på sterk – medium varme. Riv sitronskall over laksen. Ha over salt og pepper. Stek til laksen er ferdig.Jeg liker å steke laksen kun på den ene siden og legge et lokk på pannen. Så lar jeg laksen steke på varme 5 av 9 i 3 minutter. Da synes jeg den blir saftigst.
Mens laksen steker, del cherrytomater i skiver og mango i terninger. Finhakk hvitløk og hakk ingefær grovt. 
Når brokkoli og asparges er ferdigkokt blander du dette med  resten av salatingrediensene. Ha på gått med salt og pepper. Riv skallet av sitronen over salaten og avslutt med å presse ut sitronsaften. Server. 

Jeg serverte det hele med kokte poteter og en dæsj hjemmelaget kokosyoghurt. En frisk, sunn og god middag.

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg