LAKS OG TILBEHØR MED GRESKE SMAKER

Her i huset, eller rettere sagt; leiligheten, ble det fiskeonsdag. Det er vel egentlig fisketirsdag som er det store, men fiskeonsdag er minst like godt. Spesielt når fisken, som denne gangen ble laks, serveres med deilig tilbehør med greske smaker. Denne middagen tar bare 15 minutter å lage, og i tillegg inneholder den masse god smak og masse sunn næring. 

 

Laks og tilbehør med greske smaker
Til 2 personer

Ønsket mengde laksefileter
1 hvitløksfedd
1 ts oregano
1/2 sitron
Salt og pepper

1 ss olivenolje
1/2 squash
1/2 rødløk
1 hvitløksfedd
1/2 sitron
1/2 ts oregnao
1/2 ts dill
1/3 ts salt
Ønsket mengde oliven, jeg brukte ca 100 g

Start med laksen.
Finhakk hvitløk. Ha hvitløk i pannen sammen med en klatt smør eller olje. Ha salt, pepper og oregano på laksen. Stek i en panne på middels varme i 2 -4 minutter på hver side avhengig av hvor godt stekt du vil ha laksen. Press over frisk sitronsaft når laksen er ferdig.

Bruk en ostehøvel til å skjære squash i skiver. Del rødløk i tynne skiver og finhakk hvitløk.
Ha olivenolje i en varm panne. Ha så i grønnsakene sammen med krydder. La det steke på middels til høy varme i 4 -6 minutter, til squashen er myk og rødløken er blank. Press så over sitronsaft og rør inn oliven. 
Server. 
Du kan gjerne servere med kokte poteter og en klatt rømme, kokt ris, potetmos, pasta eller godt brød. 

Nå skal jeg komme meg ut i den friske vinterluften for en gåtur. Jeg har sittet på rumpestumpen store deler av dagen med online coaching arbeid og nå kjenner jeg at både kropp og hodet trenger litt bevegelse og frisk luft. Håper du har en fin onsdag.

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg