Dette var gårsdagens middag. Jeg hadde fri og fikk besøk av venninne. Vi hadde begge lyst på noe skikkelig godt, men ville samtidig ha noe som går raskt å lage. Da falt valget på kylling taco. For å lage en litt annen vri, piffet vi opp tacoen slik at det ble denne luksustacoen. Kyllingen er innsvøpt i en herlig, sursøt tacosaus. Det ble bare så godt.
Luksustaco med kylling
Til 2 -3 personer
Kyllingmiks
400 g kyllingfilet
1 boks hakkede tomater
1 boks hermetisk ananas, eventuelt 200 -300 g frisk ananas
2 ss tomatpure
1 løk
1 pose tacokrydder
2 hvitløksfedd
1 cm chili
Til servering
Revet cheddar
Grønnsaker, jeg har brukt salat, paprika og rødløk
Guacamole, se her for oppskrift
Rømme
Tortilla lefser
Start med kyllingmiksen.
Del kyllingfilet i biter. Ha en panne og stek på middels til høy varme et par minutter til kyllingbitene har fått en brun stekeskorpe.
Finhakk hvitløk og chili. Hakk løk og ananas i små biter.
Ha grønnsakene i pannen med kyllingen. Tilsett resten av ingrediensene til kyllingmiksen. Tilsett også saften fra ananasboksen om du bruker ananas på boks.
Kok opp og la det hele koke i 5 -6 minutter, til løken er mør og kyllingen er gjennomstekt. Bruk en gaffel til å dra kyllingbitene litt fra hverandre. På den måten får kyllingbitene enda mer saus på seg.
Mens kyllingmiksen koker, lager du guacamole, deler grønnsaker i biter og varmer tortillalefsene etter anvisning på pakken.
Server.
En skikkelig god luksustaco som du lager på ti minutter. Perfekt middag om du vil ha noe skikkelig godt i hverdagen. Eller om du vil ha noe raskt i helgen.
Server med det tilbehøret du liker best. Du kan også bytte ut tortillalefser med pasta eller ris, og servere kyllingmiksen som en slags gryterett. God middag!
Kristine ♥
Nadine
Det var eneste osten jeg hadde 🙂
Hilde
Håper du koste deg med fredagsmiddagen 🙂
Kanskje rart spørsmål men hvorfor bruker du cheddar?
Så digg. Det blir middagen imorra. Taco fredag 🙂
Anonym
Ja, det vil jeg tro 🙂
Funker det med karbonadedeig?