MANDAG OG RYGGSMERTER

                                                                                                                                                                                                  reklame

Hei og god mandag dere. Har du hatt en fin start på uken? Jeg startet dagen med en cappuccino og et par biter sjokolade. Cappuccinoen lager jeg på havremel med et ørlite dryss havsalt og vaniljepulver. Det blir så godt. Jeg har fått helt dilla på det i det siste!

Så dro jeg en tur til Klinikk for alle.
Den siste måneden har jeg hatt litt små murring i ryggen. Ikke direkte ryggsmerte men lett ubehag. Jeg har kjent det spesielt når jeg har gjort tunge knebøy og markløft. Derfor har jeg ikke gjort disse øvelsene de siste ukene. For å få hjelp med ryggsmertene, gikk jeg en tur til en kiropraktor. 

Jeg fikk også noen gode tips av min behandler på Klinikk for alle for ryggsmerter. Han fortalte at mange som har vondt i ryggen ofte er redd for bevegelse og trening. Men det skal man ikke være. Kroppen vår er laget for bevegelse, så det er viktig å bevege seg hver dag. Det samme med trening. Trening er bevegelse og det er også viktig å styrke opp muskulaturen. Riktignok er det også viktig å lytte til kroppen underveis. Er noe ordentlig smertefullt, en treningsøvelse eller en bevegelse, skal man ikke pushe på å gjøre denne. Dette er jo råd jeg allerede har fulgt. Det jeg derimot ikke har tenkt på er neste råd, som omhandlet søvn. Stress fører til muskelspenninger, og søvn er viktig for redusere stress. Derfor er det viktig å prioritere nok søvn. Dette skal jeg bli enda bedre til. Gode sko og det å variere sitte / ståstilling ila dagen var også tips jeg fikk. Og selvfølge å ta kontakt med fagfolk. 

Det er andre gang jeg har vært hos en kiropraktor. Forrige gang er vel seks – syv år siden og da var det også for ryggsmerter. Da holdt det med en behandling og jeg følte meg fin. Allerede nå føles ryggen helt bra, men jeg tror likevel jeg skal ta turen en gang til for å være på den sikre siden. Dessuten må jeg innrømme at jeg synes det er litt deilig å bli knadd på. Det er ikke helt som massasje, men det er fortsatt ganske behagelig. 

Etter turen hos Klinikk for alle ble det en lett treningsøkt. Siden ryggen akkurat var knadd på, valgte jeg å ta en lett fullkroppsøkt. Deretter ble det noen timers arbeid med mine online coaching kunder. I skrivende stund sitter jeg med nok en kopp cappuccino, denne gangen koffeinfri, og et par biter sjokolade, og lader opp til å begynne med middagen. Det blir taco. Taco er bra på en mandag. 

Håper din mandag har vært bra. Ha en fortsatt fin uke.

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg