MANGO MOUSSE

Jeg hadde en venninne på besøk i går og fikk på forhånd beskjed om at hun ville ha noe søtt og dessertaktig. Ettersom jeg hadde en godt moden mango bestemte jeg meg raskt for å lage mangomousse. Det har jeg laget før og det er skikkelig godt! Det er både søtt, syrlig og veldig forfriskende. 

Jeg gjorde oppskriften melkefri ved å bruke kokoskrem. Jeg bruker den fra Santa Maria som heter coconut cream. Den er veldig god i matlaging, kaffen eller i bakst. Som dere vet, spiser jeg melkefritt en periode for å reparere tarmen min etter at jeg fikk påvist cøliaki. Kokosmkrem kan byttes ut med andre ting som kesam, rømme, creme fraiche, yoghurt og lignende.

Mangomousse

1 godt moden mango
1 boks kokoskrem, se over for alternativer
1/2 ts vaniljepulver
1/2 sitron
4 plater gelatin

Del mangoen i grove biter. Ha i en bolle sammen med kokoskrem, vaniljepulver og saften fra sitronen. Mos med en stavmikser.
Eventuelt kan du bruke en foodprossesor eller lignende. 
Smelt gelatinen i varmt vann. 
Hell den oppbløtende gelatinen forsiktig over i mangoblandingen. Rør rundt.
Smak deg til med søtning om du ønsker om du ønsker det søtere. Jeg synes ikke det er nødvendig. 
Fordel i skåler.
Sett kaldt i minimum 4 timer.

For å gjøre mangomoussen ekstra fin, toppet jeg med litt most mangokjøtt. En deilig, lett og forfriskende dessert. 
Det falt godt i smak hos både meg og venninnen. Kanskje noe for lørdagsdesserten? Håper i så fall det faller i smak hos deg også. God helg!

 

Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg