Jeg hadde en venninne på besøk i går og fikk på forhånd beskjed om at hun ville ha noe søtt og dessertaktig. Ettersom jeg hadde en godt moden mango bestemte jeg meg raskt for å lage mangomousse. Det har jeg laget før og det er skikkelig godt! Det er både søtt, syrlig og veldig forfriskende.
Jeg gjorde oppskriften melkefri ved å bruke kokoskrem. Jeg bruker den fra Santa Maria som heter coconut cream. Den er veldig god i matlaging, kaffen eller i bakst. Som dere vet, spiser jeg melkefritt en periode for å reparere tarmen min etter at jeg fikk påvist cøliaki. Kokosmkrem kan byttes ut med andre ting som kesam, rømme, creme fraiche, yoghurt og lignende.
Mangomousse
1 godt moden mango
1 boks kokoskrem, se over for alternativer
1/2 ts vaniljepulver
1/2 sitron
4 plater gelatin
Del mangoen i grove biter. Ha i en bolle sammen med kokoskrem, vaniljepulver og saften fra sitronen. Mos med en stavmikser.
Eventuelt kan du bruke en foodprossesor eller lignende.
Smelt gelatinen i varmt vann.
Hell den oppbløtende gelatinen forsiktig over i mangoblandingen. Rør rundt.
Smak deg til med søtning om du ønsker om du ønsker det søtere. Jeg synes ikke det er nødvendig.
Fordel i skåler.
Sett kaldt i minimum 4 timer.
For å gjøre mangomoussen ekstra fin, toppet jeg med litt most mangokjøtt. En deilig, lett og forfriskende dessert.
Det falt godt i smak hos både meg og venninnen. Kanskje noe for lørdagsdesserten? Håper i så fall det faller i smak hos deg også. God helg!
Kristine ♥
Katrine
Så lite som mulig. 1 -3 ss varmt vann 🙂
Hvor mye vann smelter du gelatin i?:)
Anonym
Det har jeg ikke regnet på dessverre.
Kalorier?
Pernille
Det vil jeg tro blir super godt med multer. Smak deg til med søtning 🙂
Vil det funke med bær? Tenker multer. Har en del multer.