MANTRAER JEG SIER TIL MEG SLEV

                                                                                                                                                                                           Inneholder add-linker

Hva er et mantra, tenker du kanskje, og hva i huleste skal jeg med det?
Det er faktisk slik at de aller fleste av oss bruker flere typer mantraer i hverdagen vår, men de fleste av oss bruker dem ubevist.  Et mantra er den setningen du sier til deg selv om og om igjen i hodet. Dessverre har alt for mange negative mantraer som ‘Jeg er ikke god nok. Jeg får det ikke til. Det her kommer ikke til å gå. Jeg er sliten. Dette blir en dårlig dag.’, osv. Jeg har selv vært en av de som hadde disse negative mantraene i hodet mitt. I ungdomsårene jobbet jeg aktivt med å bytte ut de negative setningene med positive, og i dag har jeg så og si bare positive mantraer.

Jeg tørr faktisk påstå at om du skriver ned noen av disse mantraene, enten på mobilen din eller på en liten lapp som du putter i lommen din, så kan du få et veldig mye bedre liv. Hver gang du får en negativ setning i hodet ditt, som for eksempel ‘Det her får jeg ikke til’, så tar du opp lappen leser mantraet ditt og gjentar mantraet fem -seks ganger. I begynnelsen krever det mye aktiv jobbing. Hjernen din vil nemlig tro på de negative setningene den er vant til å høre og ikke de positive mantraene du sier, men med tiden, når du gradvis blir mer og mer vant til de positive setningene, er det de positive mantraene som vil komme naturlig og ikke de negative. Da vil du generelt føle deg gladere og lettere til sinns. 


Jeg har på meg Chrystie genser og Casall seamless tights.

 

Mantraer jeg sier til meg selv

⋄ Jeg gir kroppen min det den trenger.
Helse er så mangt. Når jeg er usikker på hva jeg skal velge, bruker jeg dette mantraet. Noen dager kan god helse for meg være å takke nei til kaken jeg blir tilbudt på jobb om jeg føler at jeg ikke har lyst på. Andre dager kan det være å ta en glass vin og en sjokoladebit og virkelig nyte dette. Står jeg mellom to valg som angår helsen, sier jeg til meg selv at jeg gir kroppen min det den trenger. For meg handler det om å ikke presse meg selv til å trene eller spise sunt, men heller reflektere over hva kroppen min faktisk trenger, uavhengig om det er en god natts søvn, å svette ut litt irritasjon på trening, en næringsrik salat, eller en kosekveld med iskrem.

⋄ Dette blir en bra dag
Føler jeg at jeg står opp på feil side av sengen, sier jeg dette til meg selv. Fokuserer du på det positive fremfor det negative, føler du ikke like mye negativitet. Trenger jeg litt ekstra optimisme, er dette en fin måte å starte dagen på. Dagen din blir stort sett ikke noe bedre enn hva du gjør den til. Velger du å ta frem et smil og forsøke å tenke at glasset er halv fult fremfor halv tomt, blir dagen så mye bedre!

⋄ Jeg får det til til slutt
Jeg er nok en person som synes det er skummelt å prøve nye ting. Det er menneskelig. De aller fleste av oss trives innenfor komfortsonen hvor vi er komfortabel. Når jeg prøver noe nytt og får et følelse av utrygghet eller ubehag, sier jeg dette til meg selv. For eksempel da jeg nylig startet på yoga. Det var skummelt og jeg følte at jeg mislykkes de første timene. Men jeg vet at jeg gradvis vil bli bedre og at jeg trolig vil få det til etterhvert. Og den som ikke prøver, intet vinner. Noen ganger må vi gå ut av komfortsonen vår og gjøre ting vi ikke er så flinke til eller som vi ikke er så komfortabel med, men stort sett går det langt bedre enn hva vi forventer!

⋄ Hva må til for at et skal gå?
Vi opplever alle en del utfordringer i hverdagen. De kan være små, som det at en ikke klarer å løfte det antall kilo i knebøy som man ønsker, til større problemer som at man har mistet jobben sin og er redd for hvordan økonomien skal gå opp. I stedet for å hause meg opp over selve problemet eller utfordringen jeg står ovenfor, så forsøker jeg heller å si til meg selv ‘hva må til for at det skal gå?’. Uansett hva problemet er, finner jeg stort sett en løsning.

Mantraer er ikke bare tull og tøys, det er faktisk brukt i en del psykologisk terapi. Et mantra kan nemlig redusere stress og roe ned hjernen ved at det utløser endorfiner. Jeg utfordrer deg til å få på plass noen positive mantraer i livet ditt. Vips så skal du se at du smiler litt mer!

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg