MAROKKANSK LINSEGRYTE MED SØTPOTET

Jeg har aldri vært i Marokko, men det er ett av de stedene som står først på reiselisten min. Jeg gleder meg allerede enormt til covid roer seg og jeg kan sette meg på et fly igjen! Som nevnt til dere tidligere, hadde jeg opprinnelig biletter til Mosambik i november. Det utgikk, grunnet covid. Nå klør det i fingrene etter å oppleve et nytt land.

Mens jeg lengter til nye opplevelser, forsøker jeg å ta med meg andre kulturer hjem og i matlagingen. Det å eksperimentere med krydder og matretter. I går laget jeg en marokkansk linsegryte som ble helt fantastisk god! Det er en vegansk gryte med masse smak, som både metter godt, smaker godt og fyller kroppen med masse god næring.

Marokkansk linsegryte med søtpotet
Til 2 – 3 personer

2 hvitløsfedd
1 cm ingefær
1 cm chili, smak deg til
1 løk
1 ss koriander
1 boks hakkede tomater
1 buljongterning
2 dl vann

1 ts spisskummin
1 ts gurkemeie

1/2 ts kanel
2 søtpoteter, ca 400 g
4 -5 sjampinjong, kan sløyfes
2 boks linser

Finhakk hvitløk, chili og ingefær. Del løken i terninger.  Ha dette i en kjele sammen med en dæsj olje og koriander. Stek til løken blir blank.
Tilsett hakkede tomater, buljong, vann og krydder.
Del søtpoteten og sjampinjongene i biter og ha i kjelen. 

Kok opp og la koke i 10 -15 minutter til søtpoteten er mør. 
Hell av laken på linsene og ha i gryten. La koke ytterligere 2 minutter.
Server. 

Ettersom jeg bare er en person, hadde jeg rester fra linsegryten i dag. Om mulig var gryten enda bedre i dag! Så mye god smak. Denne håper jeg virkelig du tester.
Ha en herlig mandag videre!

 

Kristine  ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg