MEKSIKANSKE KJØTTBOLLER

I dag laget jeg en skikkelig god, frisk og smakfull middag; meksikanske kjøttboller. Jeg serverte de med en deilig mango- og avokadosalsa og sprø tortillachips. Dette føltes som en skikkelig luksusmiddag på en tirsdag, men vi trenger jo litt luksus i hverdagen, gjør vi ikke? Jeg synes i hvert fall vi fortjener det. Middagen er i tillegg sunn og rask. Håper du lar deg friste til å prøve denne. 

 

Meksikanske kjøttboller med mango- og avokadosalsa
Til 2 til 3 personer

Meksikanske kjøttboller
1 pakke karbonadedeig
1 egg
1/3 rødløk
1 hvitløksfedd
2 ss tacokrydder
1 ts koriander

Mango- og avokadosalsa
1 mango
1 avokado
1/2 rød paprika
1/3 rødløk
1 boks maiskorn
1 cm chili
1 hvitløksfedd
1 lime
Valgfritt: koriander
Salt og pepper

Start med kjøttbollene.
Finhakk rødløk og hvitløk. Bland sammen med resten av ingrediensene. 
Form kjøttboller. Jeg tar kaldt vann på fingrene mine og former små boller.
Stek i en stekepanne med en god klatt smør i 2 -3 minutter på hver siden.

Til mango- og avokadosalsaen deler du mango, avokado, rød paprika og rødløk i biter. Finhakk hvitløk og chili. 
Bland alt sammen i en bolle. 
Press over limesaft og ha over salt og pepper. Tilsett gjerne koriander om du ønsker det. 

For å lage sprø lompechips smører jeg litt olivenolje på tortillalefser, her bruker jeg fingrene mine, hadde på røkt paprika krydder, hvitløkskrydder, salt og pepper, og stekte de på 200 grader varmluft i cirka 4 minutter. Følg med underveis. Tortillachipsene skal bli sprø, men ikke svidd.

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg