I dag laget jeg en skikkelig god, frisk og smakfull middag; meksikanske kjøttboller. Jeg serverte de med en deilig mango- og avokadosalsa og sprø tortillachips. Dette føltes som en skikkelig luksusmiddag på en tirsdag, men vi trenger jo litt luksus i hverdagen, gjør vi ikke? Jeg synes i hvert fall vi fortjener det. Middagen er i tillegg sunn og rask. Håper du lar deg friste til å prøve denne.
Meksikanske kjøttboller med mango- og avokadosalsa
Til 2 til 3 personer
Meksikanske kjøttboller
1 pakke karbonadedeig
1 egg
1/3 rødløk
1 hvitløksfedd
2 ss tacokrydder
1 ts koriander
Mango- og avokadosalsa
1 mango
1 avokado
1/2 rød paprika
1/3 rødløk
1 boks maiskorn
1 cm chili
1 hvitløksfedd
1 lime
Valgfritt: koriander
Salt og pepper
Start med kjøttbollene.
Finhakk rødløk og hvitløk. Bland sammen med resten av ingrediensene.
Form kjøttboller. Jeg tar kaldt vann på fingrene mine og former små boller.
Stek i en stekepanne med en god klatt smør i 2 -3 minutter på hver siden.
Til mango- og avokadosalsaen deler du mango, avokado, rød paprika og rødløk i biter. Finhakk hvitløk og chili.
Bland alt sammen i en bolle.
Press over limesaft og ha over salt og pepper. Tilsett gjerne koriander om du ønsker det.
For å lage sprø lompechips smører jeg litt olivenolje på tortillalefser, her bruker jeg fingrene mine, hadde på røkt paprika krydder, hvitløkskrydder, salt og pepper, og stekte de på 200 grader varmluft i cirka 4 minutter. Følg med underveis. Tortillachipsene skal bli sprø, men ikke svidd.
Kristine ♥
Anonym
Å, koselig. Det kommer litt her og der 🙂
Marianne
Da håper jeg det falt i smak 🙂
Håper du oppdaterer bloggen snart
Det her då skikkelig godt ut. Skal lage det på fredag:-)