MITT FØRSTE MØTE MED SKILLMILL

Har du hørt om skillmill? Det er en tredemølle jeg har hørt mye om, hvor jeg har fått et inntrykk av at den både er elsket og hatet. Etter å ha hatt mitt første møte med skillmill i dag, skjønner jeg virkelig hvorfor. Herlighet så tungt og slitsomt. Men, ååå, for en fantastisk følelse jeg hadde etterpå.

Jeg tror bilde taler for seg. Rød i ansiktet, svett, med et stort smil om munnen og veldig fornøyd.

Det som er annerledes med skillmill er at den ikke har en motor. Når du løper på den, er det altså dine steg, din kraft, som driver møllen fremover. En skillmill er også litt buet, slik at når du løper eller går på den blir bevegelsesmønsteret ditt litt annerledes enn på andre møller. Jeg må bare innrømme at jeg synes det var forferdelig tungt å løpe på denne møllen. Jeg pustet og peste! Lår og rumpe fikk også virkelig kjørt seg. Jeg kjenner allerede at jeg begynner å bli støl i rumpen!

Jeg valgte å kjøre en intervalløkt. Det var så slitsomt å løpe på skillmillen at det holdt mer enn nok for meg å veksle mellom å løpe og å gå. Jeg kjørte 30 / 30 intervaller hvor jeg løp raskt i 30 sekunder, for så å gå raskt i 30 sekunder. Dette gjentok jeg 20 ganger. Denne intervalløkten kan også gjennomføres på mange andre måter. Du kan bruke en vanlig tredemølle, du kan bruke en bakke ute, en spinningsykkel eller en ro-maskin. 30 / 30 intervaller er en effektiv intervalløkt hvor du kan trene den kondisjonsvarianten du selv ønsker.

I dag trente jeg på et annet senter enn det jeg normalt gjør. Det treningssenteret jeg normalt trener på har ikke skillmill. Enn så lenge er det ikke mange sentre som har denne tredemøllen, men jeg håper virkelig at flere sentre tar den inn. Jeg hater den. Og jeg elsker den! Herlighet så slitsomt det var under intervallene, samtidig som det føltes utrolig moro og godt. Etter mitt første møte med skillmill, vil ha flere økter på denne møllen! Jeg krysser fingrene for at jeg snart får et gjensyn med skillmill.

 

Kristine  ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg