Inneholder add-linker
Søndagsbaking. Juhu! Det er blitt en av mine favoritt søndagsritualer. Da går jeg inn i min egen sone, koser, meg, smaker på deigen, føler meg frem og bare nyter. Det er rett og slett en real timeout.
Dagens bakst ble en mocca krønjs kake med deilig smak av kaffe og sjokolade, toppet med sprø topping. Sjokolade og kaffe er en utrolig god kombinasjon. Den krønsjy toppingen blir som et slags kjekslag på toppen av mocca kaken. Det blir skikkelig godt!
Mocco krønsj kake
Kake
4 egg
100 g kesam, gresk yoghurt eller lignende
1 ss kaffepulver + 2 ss varmt vann, eventuelt ca 0,3 dl sterk kaffe
4 ss sukringold
2 ss sukrinmelis
1/2 ts salt
1/2 ts vaniljepulver
1 ss bakepulver
80 g kakaopulver
80 g mel, jeg brukte 40 g havremel og 40 g speltmel
Krønsj
1 ss smør
1 ss mandelmel, eventuelt annet mel
1 ss havremel
2 ss sukringold
1/3 ts salt
Pisk egg, sukringold og sukringold til eggedosis. Bland i kesam.
Bland varmt vann med kaffepulver og ha over i eggblandingen.
Bland sammen mel, kakao, salt og bakepulver. Rør tørrvarene forsiktig inn i egg- og kesamblandingen. Hell røren i en fomr.
Bland sammen ingrediensene til krønsjen. Kna det sammen til en kleblig masse.
Legg dotter med krønsjen oppå kakedeigen.
Stek på 175 grader i 30 minutter.
Avkjøl i formen.
Du kan selvfølgelig lage kaken uten krønsj og heller lage en moccakake. Dropper du kaffe i oppskriften, vil du få en sjokoladekake.
Server med en deilig kopp kaffe. Nyt og kos deg og ha en fortsatt herlig søndag.
Kristine ♥
Karianne
Jeg brukte en form på 18 cm 🙂
Camilla
Istedetfor sukrinmelis tenker du? Ja, tror det vil gå 🙂
Ingeborg
Håper det faller i smak 🙂
Denne skal jeg prøve når jeg skal bake kake på onsdag. Takk for oppskriften =)
Vil det funke å bare bruke sukrin gold?
ser godt ut! hvor stor er formen du bruker? 🙂