NOEN GANGER MÅ JEG BARE HA GODIS OG LITT OM BALANSE

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men noen ganger må jeg bare ha godis. Det er som om kropp og hodet bare sier ‘må ha det’! Er det flere som føler det slik i blant? Jeg er i grunn ganske heldig av meg, for jeg har lite cravings eller søtsug, men enkelte ganger må jeg ha godis. Slik var det i dag. Alt i meg bare sa at jeg måtte ha godis. Det er nok en blanding av lite søvn og at det nærmer seg kvinneuken, og selvfølgelig det faktum at jeg hadde lyst på godis. Etter at jeg hadde spist sushimiddag med en venninne, gikk jeg rett på Rema og kjøpte meg en godispose.

På en tirsdag? Er det sikkert noen av dere som tenker. Jeg bryr meg ikke om det er tirsdag eller om det er lørdag. Jeg har jobbet mye med å finne den såkalte balansen og de senere årene føler jeg virkelig at jeg har funnet min balanse. Både når det kommer til hverdag, trening og kosthold. For meg betyr det at jeg lytter til kroppen. Har jeg veldig lyst på godis, eller pizza og en is på en tirsdag, spiser jeg nettopp det. På samme måte er det også slik med trening. Har jeg planlagt hviledag på søndag, men føler for en hviledag på torsdag, tar jeg meg hviledag den torsdagen. Når jeg har en slik tankegang, gjør det at jeg også kan si nei til et kakestykke eller godis på en lørdag, fordi jeg rett og slett ikke har lyst på det. Eller at jeg velger å trene når jeg egentlig har planlagt en hviledag, fordi jeg har overskudd, energi og treningslyst.

For meg er dette balanse og det gjør at jeg har funnet en livsstil jeg trives med. Det gjør også at jeg elsker all mat jeg spiser og at jeg stort sett gleder meg til trening. Jeg vet at for mange, er det tabu å kjøpe godis på en tirsdag eller å ta seg treningsfri om man egentlig har planlagt en økt. Gjør en dette, får man dårlig samvittighet eller en følelse av å ha misslykkes.
Jeg tror det er motsatt! For all del, ikke missforstå meg, det er ikke et riktig eller galt svar her. Hva som er balanse for meg, er ikke nødvendigvis balanse for deg og viseversa, men jeg tror likevel at å ha en alt eller ingenting tankegangen, at det å for eksempel tenke at sukker kun skal spises på lørdager, gjør at man fortere ender opp med å feile eller overspise. Hvis du nekter deg selv det du har lyst på gjennom uken, så kommer lørdagen og du ender opp med å går amok i godisskålen og nærmest spiser alt du kommer over. Da er det bedre å lytte til kroppens signaler og heller ta seg en godisbit eller to på en tirsdag om du føler for det.

Tenk langsiktig og gi deg selv litt spillerom. Jeg skal i hvert fall sette meg ned med godis og en film, og nyte med den beste samvittighet. Så tipper jeg at lysten på sunn middag og treningsgnisten er på topp imorgen igjen!

 

Kristine ♥

6 kommentarer

Siste innlegg