OVERNIGHT SKOGSBÆR OATS / KJØLESKAPSGRØT

                                                                                                                                                                                   Inneholder annonselenker


Overnight oats eller kjøleskapsgrøt er blitt en favoritt hos mange. Deriblant meg. Det er et måltid som går igjen. Stort sett lager jeg en sjokoladevariant eller en variant med bringebær. Til lunsj i dag laget jeg en ny variant, nemlig overnight skogsbær oats. Det var godt det! En soleklar ny favoritt!

For de av dere som ikke har testet over night oats, er det rett og slett en havregrøtvariant som lages i kjøleskapet over natten.  Det er virkelig super enkelt, sunt og godt. Du blander sammen alle ingrediensene på kvelden, setter det hele i kjøleskapet og frokosten er klar når du står opp. Eller du kan blande sammen ingrediensene en times tid i forveien, slik som jeg gjorde i dag. Du må selvfølgelig ikke lage den over natten.

Jeg har brukt frossen skogsbærblanding som består av bjørnebær, blåbær, bringebær, rips og solbær. Den anbefales på det sterkeste. Da får du både søt, frisk og syrlig smak fra de forskjellige bærene. I tillegg bruker jeg naturligvis havregryn, som gir godt med fiber for tarmene våre, chia frø – som gir en ekstra god konsistens og inneholder godt med omega 3, og proteinpulver for å få mer protein i måltidet. Som du ser av oppskriften, har jeg brukt casien proteinpulver. Casein gir en ekstra kremet og deilig konsistens, i tillegg til god smak. Har du ikke casein proteinpulver kan det byttes ut med andre typer protein, eventuelt erstattes med for eksempel 100 til 150 gram kesam eller cottage cheese for et økt proteininnhold, i tillegg til at du har i litt sukrin gold og litt ekstra vaniljepulver


Overnight skogsbær oats
Til 1 person

1 ss chiafrø
Ca 50 g havregryn
1/2 pose skogsbær
1 dl melk, jeg har brukt havremelk
20 g casein proteinpulver, jeg har brukt creamy vanilla*
Vann, ca 0,5
1/2 pose, ca 200 g gram skogsbærblanding**
1/4 ts salt
1/4 ts vaniljepulver
1/2 ts kanel

Bland sammen alle ingrediensene i en matboks, skål eller bolle. 
Tilsett litt vann, nok til at du får en tynn pannekakerøre.
Sett inn i kjøleskapet i minimum 1 time, gjerne natten over.
Server som den er eller topp med ønsket topping. 

*se notat over i innlegget

**jeg tiner ikke skogsbærene på forhånd, men lar de tine i kjøleskapet natten over i overnights oatsen. Lager du over night oats og har planer om å spise den 1 time etterpå, må du tine bærene først.

Som topping har jeg brukt blåbær, granateple og kakaonibs. Det gir en ekstra god smak og crunch. Super godt! I tillegg ble det et par knekkebrød med skinke og egg. I dag var jeg nemlig ekstra sulen.

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg