OVNSPANNEKAKE MED SJOKOLADESAUS

                                                                                                                                                                                  Inneholder annonselenker

Det er ble bare så godt! Jeg nyter en rolig søndag, som startet med kattekos og en lang, lat morgen. Til lunsj laget jeg ovnspannekake med sjokoladesaus. Jeg skulle opprinnelig gå en tur med enn venninne. Siden vi skal unngå nærkontakt i disse dager, møter jeg minst mulig mennesker og de jeg omgås møter jeg stort sett ute. Da kan vi ha god avstand. Jeg laget ovnspannekake til turen vår. Nå måtte min venninne dessverre avlyse, dermed satt jeg igjen med ovnspannekaken for meg selv. Jeg har nettopp spist halvparten og sitter i skrivende stund og mmm’er litt for meg selv. Denne ble veldig god!

Det er en luftig og deilig ovnspannekake som minner om rullekake, som jeg har fylt med vaniljeproteinpudding, før jeg så har toppet med sjokoladesaus. Ser det ikke deilig ut?

Ovnspannekake med sjokoladesaus

2 egg
40 g mel, jeg brukte 20 g havremel og 20 speltmel
1 ss, ca 15 g, vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla, eventuelt mer mel
1 ss sukrin gold
0,5 dl vann
1/4 ts vaniljepulver
1/4 ts salt
1/2 ts kanel

Skill eggeplomme fra eggehvitene. 
Pisk de to eggehvitene til hvitt skum. Ha i sukrin gold og pisk videre.
Bland sammen eggeplomme, vann og tørrvarer. 
Vend forsiktig deigen inn i de stivpiskede eggehvitene.
Ha røren over på en bakepapirkledd stekeplate og smør den tynt utover. Bruk en slikkepott. 
Stek på 200 grader i 12 -15 minutter.
Med en gang kaken kommer ut av ovnen, ruller du den sammen som en rullekake og legger et håndkle over.
Når kaken er avkjølt drar du forsiktig av bakepapiret og fyller kaken med ønsket fyll.

Jeg smurte ovnspannekaken med proteinpudding med vaniljesmak, før jeg toppet den med sjokoladesaus, og så hadde over biter av en delux milk chocolate proteinbar

Sjokoladesaus

1 ss smeltet ghee, eventuelt smør eller kokosolje
2 ss kakaopulver
1 ss sukrinmelis
Litt kaffepulver, valgfritt
En bitteliten klype salt
2 -6 ss melk eller vann

Ha alt utenom væsken i en skål. Tilsett så litt og litt væske til du får en tykk sjokoladesaus. 
Ringe over ovnspannekaken. Spis!

Denne ovnspannekaken kan du fylle med andre ting som kesam og syltetøy, friske bær, creme fraiche, sjokoladesaus og annet godt. Her er det bare å bruke fantastasien. Likevel vil jeg anbefale å teste med vaniljeproteinpudding og sjokoladesaus. Det blir en nydelig kombinasjon.
Ha en fortsatt nydelig søndag. Håper du har en god helg.

 

Kristine ♥

6 kommentarer

Siste innlegg