PÅSKEKAKE ALA OSTEKAKE MED APPELSIN

                                                                                                                                                                                           Inneholder add-linker

Denne helgen følte jeg at jeg måtte bake noe til påsken. Jeg hadde lyst på litt påskestemning rett og slett! Ettersom jeg ikke har stekeovn, måtte jeg finne noe å bake hvor det ikke var nødvendig med varmebehandling. Dermed ble det ostekake. En påskekake ala ostekake med appelsin og mangpuré. Mmmm.

Dette er en veldig lett og frisk ostekake med deilig smak av appelsin. Jeg valgte å toppe med mangopuré for å gjøre kaken enda mer smakfull. Puréen kan du droppe om du ønsker det, men jeg må likevel si at kaken blir ekstra god med. Det er noe med det søte og kremede fra mangoen som passer godt med det friske fra ostekaken.

Påskekake ala ostekake med appelsin og mangopuré

Bunn
40 g havremel
40 g havregryn

40 g mandelmel
2 ss sirup, jeg brukte agave sirup
1/3 ts vaniljepulver
1/5 ts salt
ca 0,5 dl melk, eventuelt vann

Ostemasse
5 gelatinplater
3 ss varmt vann
3 ss sukrin gold
2 skyr med smaken appelsin og mango
200 g philadelphia
1/3 ts vaniljepulver, kan sløyfes
2 appelsiner, saften fra disse
2 ss sitronsaft
2 eggehviter

Mangopuré
1 mango
1/4 ts vaniljepulver
1 ss sitronsaft

Start med å lage bunnen.
Bland sammen alle ingrediensene utenom melk. Tilsett litt og litt melk til du får en tykk masse ala marsipan.
Trykk massen utover formen. Jeg brukte en rund kakeform med 20 cm i diameter. 

Deretter lager du ostemassen.
Bløtlegg gelatinplatene.
Bland sammen skyr, appelsinsaft, sitronsaft, vaniljepulver og phildephia.
Smelt getalinplatene i det varme vannet. Tilsett sukrin goldt og rør rundt, slik at sukrinen smelter.
Tilsett gelatinbladningen i osteblandingen.
Stivpisk eggehvitene. Bland med ostemassen.
Fordel over bunnen.

Sett til avkjøling i kjøleskapet i minimum 2 timer.

Rett før servering lager du mangopuréen. 
Del mangoen i grove biter. Mos med en stavmikser sammen med sitronsaft og litt vaniljepulver. 
Ha over kaken. 
Server.

Da sier jeg bare enjoy! Spis og kos deg.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg