PERFEKT HELGEMIDDAG – BIFF, OVNSBAKTE GRØNNSAKER OG SØTPOTETTÅRN

Er det noe som passer bedre på en fredag enn en skikkelig god biffmiddag? Biff, taco og pizza er kanskje mine favoritter når det gjelder middag i helgen. 

Kombinasjonen av en saftig biff, deilige, smaksrike ovnsbakte grønnsaker – ovnsbakte grønnsaker blir så søte og aromatiske, og sprø og gode søtpotettårn med parmesan, var utrolig godt. Dette var en knall god middag som vil falle i smak hos mange! 

Søtpotettårn med parmesan og timian blir helt klart en liten favoritt fremover. Jeg har aldri laget søtpotet på denne måten før, men det skal jeg gjøre igjen! Søtpotet har en søtlig smak. Å kombinere poteten med parmesan og timian fikk frem mer dybde i søtpoteten. Ikke minst ble skivene helt perfekte på denne måten. De ble sprø utenpå og myke inni. Test søtpotettårn du også!

Perfekt helgemiddag – Biff med ovnsbakte grønnsaker og søtpotettårn

Biff
Biff etter eget ønske, jeg har brukt ytrefilet
Salt og pepper
Smør

Ovnsbakte grønnsaker
Grønnsaker, jeg har brukt aubergine og paprika
Salt, pepper og hvitløkskrydder

Søtpotettårn
Søtpoteter
Timian, salt og pepper
Parmesan

 

Ta biffen ut av kjøleskapet og legg den i romtemperatur 1 times tid før den skal stekes.
 
Start med søtpotetene. Vask og skrell dem. Skjær potetene i skiver på ca 0,5 -1 cm. Legg dem utover en bakplate. Ha over salt, pepper, timian og revet parmesan på hver skive. Legg så 5 søtpotetskiver oppå hverandre og slik at du lager søtpotettårn. 
Stek på 225 grader på nederste rille i 25 -35 minutter. 

Kutt så grønnsakene i skiver. Ha over salt, pepper og hvitløkskrydder. Legg grønnsakene ved siden av søtpotettårnene og stek sammen med dem i 25 -30 minutter. 

Når søtpotetene og grønnsakene nærmer seg ferdig, begynner du med biffen. Krydre biffstykkene med salt og pepper på hver side. Ha litt smør i en panne. Stek stykkene på høy varme, jeg bruker styrke 8 av 9, i ca 45 sekunder på hver side. Skru så varmen ned til medium varme, her bruker jeg 5, og etterstek i ca 1 minutt på hver side avhengig av tykkelsen på biffene og hvor godt du stekt du liker biffen din. 
La biffene hvile et par minutter før du skjærer i dem. 
Server.

Har du en favoritt helgemiddag? Uansett om du lager biff med ovnsbakte grønnsaker og søtpotettårn eller noe helt annet, håper jeg du får en fantastisk helg. Ta deg tid til å gjøre noe som gir deg glede. Og da mener jeg ordentlig glede, slik at du kjenner det langt inn i hjerteroten! God helg.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

Siste innlegg