POTET NACHOS

Alle som kjenner meg, vet at jeg elsker potet. Potet er en av de mest spiste matvarene i mitt kosthold. Jeg spist potet hver enste dag. Gjerne til flere måltider om dagen! En dag i uken lager jeg prepper jeg fem kilo potet. Stort sett er halvparten søtpotet som jeg baker i ovnen, mens den andre halvparten er vanlig potet som jeg koker. Resten av uken bruker jeg potetene i alt fra salater, matpakker, jeg bruker de som “brødskiver” hvor jeg legger pålegg på dem, jeg spiser kalde poteter med smørost, lager en slags pytt i panne med poteter, eller spiser de alene. Ja, jeg spiser poteter i alle mulige retter!

Til lunsj i dag brukte jeg poteter til å lage nachos. Ettersom jeg har ferie, ville jeg lage noe ekstra godt til lunsj og da falt valget på potet nachos. Jeg vil vel egentlig påstå at det er mer en middagsrett enn en lunsjrett, men i ferier er det godt med ekstra deilig mat til alle måltider! Potet nachos passer like bra til helgekosen, som en litt ekstra god middag (eller lunsj) midt i uken. En sunn og kjempe god rett som du lager på under en halv time.

Potet nachos
Til 2 sultene mennesker 

4 poteter, ca 400 g
1 pakke karbonadedeig
1 løk
3 ss tacokrydder, gjerne hjemmelaget
3 ss tomatpuré
0,5 dl vann
1/2 boks bønner, jeg har brukt sorte nbønner kan sløyfes
1/2 boks maiskorn
Revet ost, jeg bruker en blanding av Jarlsberg og parmesanost

Skjær potetene i skiver og legg de utover en bakeplate. Dryss over salt og pepper. Stek på 225 grader i 10-15 minutter.
I mellomtiden steker du karbonadedeigen. Tilsett løk i terninger, tomatpuré, vann og tacokrydder. La det hele putre i 3-5 minutter.
Hell kjøttblandingen over de stekte potetskivene. Ha over maiskorn, bønner og revet ost.
Stek i ytterligere 10 minutter på 225 grader.

Server gjerne med avokado, ruccola, rømme eller creme fraich, en dert tacosaus og lime. En litt annen vri på den klassiske nachos-retten. Langt sunnere, mye mer mettende, men likevel super god!

I kveld er jeg så heldig at jeg er bedt bort på middag. Selv om jeg er glad i å stå på kjøkkenet, er det alltid ekstra deilig å bli servert middagen uten å løfte en finger. Nå får jeg komme meg ut av treningsklærne og inn i jeansen. Ha en god tirsdag dere!

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Allerede handla inn. Så det blir dagens middag. Bare med kylling. Takk for inspo 🙂 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg