PROTEINRIK OSTEKAKE MED SITRON

                                                                                                                                                                                       Inneholder add-linker

Etter jobb på fredag, fikk jeg akutt lyst på ostekake! Jeg er der at om jeg har lyst på noe, så kjøper jeg eller lager det. Så jeg satte igang med å bake. Da jeg var på farten stort sett i hele går, fikk jeg ikke smakt på kaken før i dag morges. Men du kan tro jeg det smakte da jeg startet dagen med en god kopp kaffe og et stort stykke ostekake i dag!

Valget falt på ostekake med sitron, da jeg synes det er så friskt og godt. Det er noe med det syrlige fra sitronen som gjør seg så godt med det milde fra osten. Ostekake føler jeg passer til absolutt alle anledninger, enten det er til noe spesielt eller at jeg bare baker fordi jeg har lyst på noe godt.

Proteinrik ostekake med sitron

Bunn
40 g havremel
40 g mandelmel, eventuelt et annet mel
3 ss fibersirup
1/4 ts salt
2 -4  ss melk eller vann

Ostemasse
6 gelatinplater
3 ss varmt vann
3 ss sukringold
300 g gresk yoghurt, eventuelt kesam eller lignende
200 g philadelphia
1/3 ts vaniljepulver, kan sløyfes

4 ss sitronsaft
4 ss saft, jeg brukte ZeroOh i orange & golden berry* 

Gele
3 gelatinplater
3 ss varmt vann
1 sitron
0,5 dl saft, jeg brukte ZeroOh i orange & golden berry*
0,5 dl vann

Start med å lage bunnen.
Bland sammen alle ingrediensene utenom melk. Tilsett litt og litt melk til du får en tykk masse ala marsipan. Trykk massen utover formen. Jeg brukte en rund kakeform med 20 cm i diameter. 

Deretter lager du ostemassen.
Bløtlegg de 6 gelatinplatene.

Bland sammen gresk yoghurt, sitronsaft og saft. Smelt getalinplatene i det varme vannet. Tilsett sukrin goldt og rør rundt, slik at sukrinen smelter.
Tilsett gelatinbladningen i yoghurten. Fordel over bunnen.

​Sett til avkjøling i kjøleskapet i minimum 1 time før du lager geleen.

Til geleen legger du gelatinplatene i vann til bløtlegging i 5 minutter. Smelt de så i 3 ss varmt vann.
Press saften ut av sitronen og bland med saft og vann. Rør så inn den smeltede gelatinen. Hell geleblandingen forsiktig over ostemassen.

Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer.

 

*Har du ikke ananas saft kan du bruke annet saft, eller butte ut saften med 2 -3 ss ekstra sitronsaft og litt ekstra søtning

Ostekake er litt som en god sjokoladekake, det er aldri feil! I tillegg elsker jeg ostekake fordi kaken holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Om man ikke spiser alt på en gang, har man en deilig dessert flere dager på rad. Det eneste jeg ikke liker med ostekake, er å måtte vente mens ostekaken stivner. Tålmodighet er en dyd dere!

Håper sitronostekaken faller i smak hos deg og dine.
Ha en nydelig søndag!

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Guri!! Sitrobistekake er favoritt kaka mi. Spørs om jeg ikke må handle inn til den å i morgen 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg