PROTEINRIKE PIZZASNURRER

Hadde du trodd meg om jeg sa at disse var laget av kikerter? Ja, altså selve pizzadeigen er laget av kikerter. Det er en kikertpizzadeig. Deigen er rett og slett laget av kikerter, egg og mel!
Jeg skal innrømme at jeg har sett penere pizzasnurrer. Utseende ble litt rart, men smaken derimot, nen ble veldig god. Piizzasnurrene fikk tommelen opp også av lillebror, og da er de gode. Han er nemlig ikke like opptatt av at maten skal være næringsrik, slik som jeg er.

Jeg har gjort det veldig enkelt og fylt pizzasnurrene med ketchup, tomatpure, krydder, løk og ost. Du kan bruke akkurat det fyllet du ønsker og har tilgjengelig. Legg på tacorester, skinke eller kyllingstrimler. Eller lag en hvit variant med creme fraiche, hvitløk, løk og god ost. Her er det flere muligheter. 

 

Proteinrike pizzasnurrer

Pizzadeig
1 boks kikerter
1 egg
2 ss mel, jeg brukte rismel

1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
2 ts salt

Fyll
4 ss ketchup
4 ss tomatpure
Krydder; jeg brukte pizza- paprika- og hvitløkskrydder
1/3 løk
Ca 100 g ost

Start med pizzadeigen.
Skyll ertene i kaldt vann. Ha de i en bolle sammen med egget. Mos med en stavmikser. Eventuelt en foodprosessor eller blender. Ha i resten av ingrediensene.
La røren svelle i 10 minutter.
Kjevl ut deigen til en rektangel mellom to ark med bakepapir.

Smør på tomatpure og ketchup.
Ha så over krydder, løk i terninger og ost.
Rull sammen pizzabollene og skjær i biter.
Stek på 175 grader i 25 minutter.

Ettersom pizzadeigen er laget på kikerter blir dette proteinrike pizzasnurrer som inneholder godt med fiber og vitaminer. Lag dobbel porsjon og ha som matpakke gjennom uken! Oppbevar da pizzasnurrene i kjøleskapet, men ta de gjerne ut noen timer før du skal spise de eller varm de noen sekunder / minutter i mikroen eller stekeovnen. De er best når de er lune.

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg