I dag jobber jeg sent. Da liker jeg å spise middag til lunsj, slik at jeg får et varmt og godt måltid før jobb. Dagens deilige middag ble denne burgertallerkenen med sprø søtpotetfries.
Burgeren lages på under et kvarter. Den er både rask, sunn og smakfull. Frisene tar noe lenger tid. Burgeren kan naturligvis spises uten søtpotetfries, men jeg vil anbefale deg å lage dem. Disse er så sprø og gode! Oppskriften er en god gammel favoritt her på bloggen. Lag gjerne dobbel porsjon når du først lager frisene. Ved å varme dem opp i ovnen på 225 grader varmluft i 5 -8 minutter, er de like gode som når du lager dem. De er også gode kalde.
Rask burger
Til 2 personer
400 g karbonadedeig
Salt og pepper
4 skiver bacon, jeg liker Grøstad sitt
4 skiver ost, jeg brukte Jarlsberg
1 aubergine
1 tomat
Ketchup
Sylteagurk
Salat
Rødløk
Start med auberginen. Kutt den i skiver. Legg skivene utover en bakeplate. Strø over salt og pepper. Stek på 225 grader i 8 -12 minutter.
Form 4 burgere av karbonadedeigen. Ha på salt og pepper på begge sidene. Stek i litt smør i 3 -4 minutter på hver side. Legg på 1 skive ost på hver burger det siste minuttet. Ha på lokk og la osten smelte.
Stek bacon.
Når auberginen er ferdigstekt legger du 1 aubergine som bunn til hamburgeren. Legg så over ketchup, salatblader, tomat, rødløk i skiver, bacon og tomat. Topp med hamburgeren, sylteagurk og nok en skive aubergine.
Server gjerne med sprø søtpotetfries og maiskolber.
Sprø søtpotetfries
1 kg søtpotet
1 ss olje
1 ss maizenna
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts hvitløkskrydder
Vask søtpotetene godt. Kutt de i jevne biter. Legg dem i en plastikkpose med maizenna og krydder. Rist godt slik at det kommer maizenna på alle potetene. Åpne posen og ha i oljen. Rist godt en gang til.
Legg søtpotetfrisene utover en stekeplate med bakepapir. Pass på at potetbitene ikke ligger over hverandre.
Stek på 225 grader i 20 minutter.
Ta de så ut og snu frisene og stek videre i 15 minutter.
Vil du ha en rask og god middag denne uken, håper jeg du tester denne burgeren. Og har du ikke laget sprø søtpotetfries enda, gjør det snarest! De er jeg sikker på at vil bli en favoritt hos deg også. Frisene passer ypperlig til så og si all type mat. Alt fra tilbehør til en salat, eller til kyllingfilet. Håper det smaker 😀
Kristine ♥
Herlig at du synes det 🙂
Takk for en hyggelig kommentar 🙂
Det var utrolig koselig å lese Mathilde. Glad de har falt i smak hos deg 🙂
Jeg digger de søtpotetfrisene fine. Har laget de mange ganger. Lillegutt liker de også. Takk for oppskrift 🙂
Takk for kjempefin blogg 🙂
Sykt fristene!!!!