RASK OG KJEMPE GOD THAI SUPPE

Først og fremst må jeg si tusen hjertelig takk for alle fantastiske mail, kommentarer og DM’s. Jeg er helt rørt og vet egentlig ikke hva jeg skal si ♥ Det siste døgnet har vært ganske hektisk, slik at jeg har ikke rukket å komme igjennom, lese og svare alle, men jeg vil likevel at hver enkelt av dere skal vite at det betyr utrolig mye for meg. Jeg føler meg enormt heldig som har så fantastiske og godhjertede følgere.

Over til noe mer spennende, nemlig dagens middag! De siste to ukene har jeg spist så mye suppe. Det har sikkert noe med at jeg har vært syk og hatt vondt i halsen. Da smaker det ekstra godt med en suppe. Denne thai suppen er rask, sunn og kjempe god. Det er en av de beste suppene jeg har smakt! Den er varmende, spicy og akkurat det du trenger på denne tiden av året. At den er sunn, næringsrik og klar på cirka et kvarter, er også et stort pluss.

Jeg har brukt kylling i suppeoppskriften. Om du ønsker kan du bytte ut kylling mot andre ting som torsk eller laks i biter, svin eller scampi. Du kan også lage en vegetarvariant med søtpotetbiter eller kikerter. 

Rask og kjempe god thai suppe
Til 2  personer

2 kyllingfileter
Salt og pepper
1/2 chili
2 hvitløksfedd
1 cm ingefær
1/2 boks kokosmelk
4 dl vann
1 buljongterning
1 ts sukringold, eller sukker
1 ss soya saus
2 ss red currypaste
1/2 paprika 
2 gulrøtter 
100 -150 g brekkbønner eller aspargesbønner
1 lime
Valgfritt: koriander til servering

Ha salt og pepper på kyllingfiletene og stek de i en panne på middels varme i 3 -5 minutter på hver side, avhengig av størrelsen på filetene. 
I mellomtiden finhakker du hvitløk, chili  og ingefær. Ha det over i en panne sammen med currypaste. La det hele surre i cirka 1 minutt. Ha så i kokosmelk, buljongterning, vann, soya saus og sukringold. Kok opp. 
Mens suppen kokes opp kutter du opp grønnsakene.
Ha gulrot i kjelen og kok i 4 -5 minutter. 
Når kyllingen er ferdigstekt deler du den i biter og har den over i kjelen. Tilsett paprika og aspargesbønner.
La det hele koke i ytterligere 3 -4 minutter.

Press over limejucie og server. 

Server gjerne suppen med risnudler, ris eller godt brød. Jeg valgte polarbrød med hvitløkssmør. Hvitløkssmøret laget jeg enkelt ved å blande meierismør med litt salt, hvitløkspulver og løkpulver. Veldig godt. 

Thai suppe er kommet for å bli en hverdagsfavoritt hos meg. Sunt, raskt, enkelt og super godt, er akkurat slik jeg vil ha det i hverdagen! Håper du lar deg friste og tester oppskriften 🙃


Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg