Til middag i går laget jeg en rask pastawok med scampie. Jeg elsker hverdagsmat som smaker godt, er tar kort tid og som inneholder masse bra næring. Akkurat slik er denne retten. Det tok omtrent 12 minutter å lage retten. Den er full av fiber og proteiner, og smaker veldig, veldig godt. Har du ikke scampie kan du bytte det ut med andre ting som torsk eller laks i terninger, kylling eller svin, eller kikerter og linser.
Rask pastawok
Til 2 personer
Ønsket mengde pasta
Olivenolje, 1 -2 ss
1/2 brokkoli
1/3 rødløk
1 cm chili
1 cm ingefær
1 hvitløksfedd
1 ss østersaus
1 dl kraft, eller 1 buljongterning og 1 dl varmt vann
1/2 sitron
1 ss persille, frisk eller tørket
300 -400 g scampie, eller andre ting som kylling, fisk, bønner og linser
Kok pasta som anvist på pakken.
Del brokkoli i buketter, rødløk i båter og finhakk hvitløk, chili og ingefær.
Ha brokkoli, hvitløk, chili og ingefær i en panne sammen med olivenolje. Stek på middels varme i 2 -3 minutter. Ha så i scampie og stek i ytterligere 2 -3 minutter.
Tilsett så østersaus og kraft / buljong. Kok opp.
Smak til med krydder og sitronsaft.
Bland i den kokte pastaen.
Server.
Vips har du en skikkelig frisk og god pastawok. Perfekt hverdagsmiddag!
Kristine ♥
Anonym
Litt usikker. Jeg tar det på følelsen 🙂
Hvor mye pasta bruker du?