SAFTIG OG PROTEINRIK SJOKOLADEKAKE MED SJOKOLADEGLASUR

                                                                                                                                                                                               Inneholder add-linker

Denne kaken kan jeg ikke skryte på meg å ha laget allerede. Faktisk har jeg akkurat kommet meg opp av sengen! I dag kjente jeg at jeg rett og slett trengte en lang og rolig morgen. Jeg sov lenge, tok med meg kaffekoppen i sengen og bare nøt stillheten og det faktum at jeg ikke hadde noen planer.

Over til kaken. På torsdag laget jeg en saftig og protein sjokoladekake med sjokoladeglasur til en venninne. Jeg fikk nemlig spørsmål om jeg ikke kunne bake noe søtt, sunt og godt da hun skulle komme på besøk. Og det måtte være noe med sjokolade, for min venninne elsker sjokolade! Resultatet ble da denne sjokoladekaken. Kjempe saftig, proteinrik og veldig veldig god.

Bønner i en kake vil få mange til å sperre øynene opp, men det er magisk godt. Jeg har delt oppskrift på noe lignende før og har fått mange gode tilbakemeldinger på kaken. Bønner gjør ikke bare kaken mer protein- og fiberrik, det gjør også kaken veldig saftig. Har du fortsatt ikke prøvd bønner i bakst, må du gjøre det med en gang!

Saftig og proteinrik sjokoladekake med sjokoladeglasur


Sjokoladekake

3 egg
6 ss sukringold
1 boks bønner, enten kidneybønner, hvitebønner eller kikerter
4 ss kesam eller gresk yoghurt
20 g mel etter eget ønske, jeg brukte havremel
80 g kakaopulver
1/2 ts salt
1/2 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver

Skyll bønnene under vann. Det er viktig at du får skylt av bønnelaken.
Ha bønnene i en bolle sammen med egg og kesam. Mos med en stavmikser.
Ha i resten av ingrediensene.
Hell røren i en form.
Stek på 175 grader i 25 minutter.
Avkjøl i formen.

 

Sjokoladeglasur

1 ss smør

5 ss melk
5 ss kakaopulver
1/3 ts vaniljepulver
1/5 ts salt
Sukrinmelis, ca 5 ss

Smelt smøret og bland i melk.
Bland i kakaopulver og vaniljepulver.
Rør til slutt inn sukrinmelis til en fast masse.
Ha glasuren over sjokoladekaken.
Topp gjerne med litt revet sjokolade

Kaken falt virkelig i smak hos min venninne. Vi spiste opp hele! Når jeg sa etterpå at kaken inneholdt bønner, hevet hun øyebrynet litt før hun lo. Beskjeden jeg da fikk var ‘det hadde jeg aldri trodd, den var alt for god til det!’.

Håper du lar deg friste til å prøve saftig og proteinrik sjokoladekake med sjokoladeglasur. Ikke bare er den veldig god, det er en super måte å lure inn litt helsebringende bønner i kostholdet.
Ha en nydelig søndag. 

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Jeg har laget brownie med bønner og det er faktisk skikkelig godt. Men jeg ble overraska når jeg testa det. Haha….

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg