Inneholder add-linker
Pasjonsfrukt er noe jeg spiser alt for lite av. Da jeg så frukten på butikken på torsdag, gikk det opp for meg at det er noe jeg så og si aldri kjøper. Men hvorfor ikke? Pasjonsfrukt er jo så godt! Frukten er frisk, syrlig og søt i en og samme munnfull. Pasjonsfrukt inneholder også mye fibre som er godt for tarmene våre, og har et høyt innhold av vitamin E og C. Både vitamin E og C er med på å styrke immunforsvaret vårt og beskytte kroppens celler mot oksidativt stress.
Jeg gikk til innkjøp av fire pasjonsfrukt. Et par spiste jeg naturelle og i går fikk jeg for meg at jeg skulle bake med de to siste fruktene. Resultatet ble denne vanilje- og pasjonsfruktkaken. Selve kaken er en saftig og søt vaniljekake, mens i glasuren har jeg brukt den syrlige pasjonsfrukten. En skikkelig god kombinasjon! Har du ikke pasjonsfrukt kan du utelate dette i oppskriften og heller lage en saftig og proteinrik vaniljekake.
Saftig og proteinrik vanilje- og pasjonsfruktkake
Til 1 springform på 20 cm
3 egg
3 ss sukringold
30 g vaniljeprotein*
60 g havremel
60 g speltmel, eller annet mel
1 ss fibersirup
1/3 ts vanilepulver, kan sløyfes
1/3 ts salt
2 dl melk
Glasur
100 g vaniljeproteinpudding**
2 pasjonsfrukt
1 ss sukrinmelis
20 g vaniljeprotein
Lag kaken.
Pisk egg og sukringold til eggedosis. Tilsett så resten av ingrediensene.
Hell i en form.
Stek på 175 grader i 35 -40 minutter.
Avkjøl.
Til glasuren deler du pasjonsfruktene i 2.
La pasjonsfruktjuicen renne av seg i et dørslag. Bland vaniljeproteinpudding, vaniljeprotein, sukrinmelis og pasjonsfruktjuice.
Ha over kaken.
Strø over pasjonsfruktstenene.
Server.
*vaniljeprotein kan erstattes av mer mel og litt vaniljepulver
**har du ikke vaniljeproteinpudding kan du bruke 100 g kesam eller gresk yoghurt og 2 ss sukrinmelis
Se så luftig og saftig da. Mmmm….
Jeg elsker virkelig den luftige og deilige konsistensen på kaken! Håper du lar deg friste. Ha en aldeles nydelig helg 😊
Kristine ♥
Håper du liker den 🙂
Du kan bruke ekstra melis 🙂 Smak deg til.
Er det noe i glasuren jeg kan bytte ut istedetfor vaniljeprotein? Jeg tenker å lage en vaniljekake.
Elsker pasjonsfrukt. Har det ikke på kjøkkenet nå, men jeg skal prøve oppskrifta til uka 🙂