SAFTIGE JULEBOLLER

                                                                                                                                                                                    Inneholder add-linker

Blir vi noen gang lei gjærbakst? Jeg tror ikke det! Jeg kan i hvert fall si at gjærbakst, spesielt nystekte boller og rundstykker er noe jeg synes er utrolig godt. I går hadde jeg lyst på nettopp boller. Ettersom vi er i desember, julemåneden, ville jeg lage julepreg på bollen og laget saftige juleboller. Her tilsatte jeg rett og slett pepperkakekrydder i bolledeigen. Oh, det ble godt! Nå dufter det en deilig blanding av nybakte boller og pepperkaker i hele leiligheten. Om jeg bare kunne dele denne lukten med dere. Det lukter rett og slett helt nydelig!

Jeg laget bolledeigen i går kveld og lot den heve i natt. Kaldheving er så enkelt! Da blander du bare ingrediensene godt sammen på kvelden og lar deigen heve i løpet av natten. Så er det bare å trille boller på morgenkvisten og steke.

Bollene er laget med speltmel, vaniljeprotein og gresk yoghurt, noe som gjør de ekstra proteinrike. Du kan bytte vaniljeprotein ut med mer mel om du ønsker det. Vil du lage vanlige boller, kan du også droppe nellik og ingefær slik at du ikke får pepperkakesmaken.

Saftige juleboller
Ca 10 stykker

1 boks gresk yoghurt, 350 g eventuelt kesam eller lignende
1 egg
2 ss smeltet smør
3 ss sukringold
2 ss agave siurp, kan byttes ut med fibersirup eller annen søtning som mer sukrin 
Krydder: 1 ts kardemomme, 2 ts kanel, 2 ts nellik, 1 ts ingefær
1/2 pose gjær
50 g vaniljeprotein,  jeg har brukt french vanilla, evnetuelt mer mel og litt ekstra søtning
100 g havremel

350 g speltmel

Bland sammen yoghurt, egg, sukringold, krydder og smeltet smør.
Ha i gjær.
Rør så inn speltmel, havremel og vaniljeprotein. Elt godt sammen. Tilsett eventuelt mer mel om deigen blir løs eller litt melk om deigen blir tørr. Den skal være litt mer klissete enn en vanlig bolledeig.  
La deigen heve i ca 1 time. Eventuelt gjør som meg og la den heve i kjøleskapet natten over.
Form boller og legg på et stekebrett.
Etterhev i 15 minutter.
Stek bollene på 215 grader i 10 -12.

Deilige juleboller, saftige, proteinrike og veldig gode. Disse tror jeg vil falle i smak hos mange.  Spis bollene som de er, del dem i to og server med pålegg eller gjør som meg, topp med melisglasur laget av sukrinmelis, litt vaniljepulver og melk. Kos deg og ha en fin adventssøndag. 

 

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg