SAFTIGE YOGHURT SCONES OG FLYMAT

                                                                                                                                                                                    Inneholder add-linker

Hei dere! Jeg har ikke kommet meg helt i feriemodus enda. Klokken er bare noen minutter over syv på morgenen her borte. Jeg kom til leiligheten min i går ettermiddag. Etter en lang flyreise, det tar ca 10 timer å fly til Miami, ble det en rask tur på stranden for å kjenne på vannet – temperaturen var helt fantastisk, en middag og så tidlig i seng. Flyturen fra Oslo til Miami tar 10 timer. Miami ligger også en tidssone 6 timer bak Norge. Jeg var rimelig trøtt når jeg kom frem.

Apropos fly og flytur. Jeg tenkte å vise dere hva jeg hadde med som flymat.  Jeg synes ofte flymat er utrolig kjedelig og lite mettende, så jeg pakket med meg litt mat selv.

Som flymat hadde jeg med hjemmelaget saftige yoghurt scones, pålegg, et par proteinbarer og tørket frukt- og nøttemiks. I tillegg hadde jeg også med meg et par frukt.

Saftige yoghurt scones
Til 4 biter

150 g mel, jeg brukte 50 g havremel, 50 g bokhvetemel og 50 g glutenfri melmiks
1/2 ts salt

 ts sukringold
1 ts bakepulver
1 ss smør, ca 15 g
150 g gresk yoghurt

Bland sammen tørrvarene. Ha så i smør og yoghurt. Elt godt med fingrene dine. Deigen virker tørr til å begynne med, så vil den holde sammen.
Tilsett eventuelt bittelitt vann eller melk og deigen ikke henger sammen. Du skal få en fast bolledeig.
Form en rundt klatt ala scones på en bakeplate med bakepapir. Skjær 4 biter halvveis ned i sconesen.
Stek på 175 grader i 35 -40 minutter.
Avkjøl.

Disse saftige yoghurt sconsene blir ordentlig gode. Perfekt som et godt måltid eller som litt ekstra stas i matpakken. Som pålegg hadde jeg cherrytomater, kokte egg, edamamebønner, små paprika, skinke og leverpostei.

Den tørkede frukt- og nøttemiksen jeg hadde med, har jeg vist dere flere ganger. Den er så god! Jeg lager den selv av gojibær, kakaonibs, inkabær og macadamienøtter. Det er den perfekte blandingen av søtt, bittert og surt. I tillegg inneholder den masse næring, vitaminer og mineraler. Jeg putter bare blandingen i lufttette bokser og da holder det seg godt i over en måned.
Proteinbarene jeg har med er Barebells XmasFudge – denne smakte jeg for første gang i går – super god, og en Questbar.

Pleier du å ta med deg mat på fly?

 

Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg