En god burger er aldri feil. Det er nok en av mine favorittmiddager. I dag laget jeg en skikkelig god hamburger med sprø sellerirotfries. Faktisk byttet jeg ut dagens trening med en burgerbrunsj. Det må jo være innafor! Det fristet rett og slett ikke med trening, så da spurte jeg en venninne om hun ville komme over til brunsj, hamburger og hygge i stedet.
Som tilbehør til hamburgeren har jeg valgt sellerirotfries. Det er et godt alternativ til potetfries om du vil ha noe litt annerledes. For å få ekstra spør og smakfulle fries, har jeg brukt maizena og parmesan. Da blir frisene helt perfekt. Her kan du også veldige å bytte ut sellerirot med potet om du heller vil ha potetsmak.
Skikkelig god hamburger med sprø sellerirotfries
Til 2 personer
Hamburger
400 g karbonadedeig
Salt og pepper
4 skiver cheddar ost, eventuelt annet ost
4 skiver spekeskinke
Tilbehør
Hamburgerbrød, jeg har brukt Jacobs utvalgte
Sennep
Ketchup
Tomat i skiver
Løk i skiver
Ruccola eller salat
Sprø sellerirotfries
Ca 400 g sellerirot
1 eggehivte
1 ss maizena
Ca 60 g revet parmesan
1/2 ts salt
Start med sellerirotfries.
Skrell og kutt selleriroten i skiver / biter som ligner på fries. Pisk eggehviten lett i en bolle med en gaffel. Legg sellerirotfrisene i bollen med eggehviten. Bland godt sammen slik at bitene blir dekket med eggehvite. Jeg bruker bare hendene mine til å røre eggehviten og sellerirotfrisene sammen.
Bland maizena, salt, pepper og revet parmesan sammen. Ha over i bollen med sellerirotfrisene. Rør godt sammen. Her bruker jeg også fingrene mine. Sørg for at det kommer parmesan og maizena på alle kanter av sellerirotfrisene.
Legg sellerirotfrisene utover en stekebrett. Sørg for at bitene ikke ligger oppå hverandre.
Stek på 200 grader varmluft i 20 minutter. Ta så ut brettet og snu frisene og stek videre i 5 -10 minutter.
Lag så hamburgerne mens frisene steker.
Form hamburgere. Ha salt og pepper på begge sidene.
Stek i en panne på medium til høy varme i 2 minutter på hver side.
Legg så hamburgerne på en bakeplate. Legg over osteskiver. Legg spekeskinkeskivene og hamburgerbrødene ved siden av. Stek sammen med sellerirotfrisene de siste 5 -10 minuttene.
Monter så hamburgerene ved å smøre litt sennep og ketchup på bunnen av hamburgerne. Legg over salat og tomat. Legg så på hambugeren, løk og spekeskinke.
Server og nyt!
Der har du en skikkelig god hamburger med sprø sellerirotfries. Dette er en real festmiddag. Så godt!
Håper det smaker.
Kristine ♥
Frode
Så herlig. Hyggelig å høre 🙂
Fantastiske sellerirot fries. Ny favoritt 👍🏻😃
Anonym
Jeg brukte bare vanlig strandaskinke 🙂
Sunniva
Skal det kanskje stå godt her? Håper middagen smakte 🙂
Hamburger er født. Tror jeg skal lage det her til middag i dag. Du inspirerer 🙂
Hvilken spekeskinke?
Shit det så digg ut!! Nam nam 🙂