SKIKKELIG GOD KÅLWOK

Denne middagen var egentlig bare noe jeg slag sammen på ti minutter av det jeg hadde i kjøleskapet. Jeg hadde ikke planer om å dele oppskriften, men da jeg tok den første biten sa jeg høyt nam! Denne rare sammensatte retten ble så god at jeg bare må dele den med dere!  Jeg vet ikke hva jeg skal kalle middagen. Kålwok høres ikke spesielt godt ut, men det kan jeg love deg at det er. Du må faktisk prøve denne retten!

Skikkelig god kålwok
Til 1 person

3 -5 skiver bacon
1 ss smør
1 god håndfull kål, jeg brukte spisskål
1 hvitsløkfedd
1/3 agurk
3 ss rømme
2 ss kraft, eller 1/2 buljongterning og 2 ss varmt vann
Salt og pepper

Valgfritt: kyllingrester eller andre rester av svin, kjøtt eller fisk
Gresskarkjerner eller andre nøtter

Start med å steke baconskivene i en panne på middels til høy varme. Stek skivene til de blir sprø på begge sider. 
I mellomtiden kutter du kål i strimler. 
Ta ut baconskivene og legg de over på et ark tørkepapir.
Ha kålen over i pannen med baconfettet. Ha i 1 ss smør og på godt med salt og pepper og la det steke i 2 minutter til kålen er myk. Ikke hell ut baconfettet da dette gir god smak til kålen. 
Bruk en ostehøvel til å skjære agurk i strimler. Kutt bacon i terninger.
Tilsett så agurk, bacon, rømme og kraft. 
Bland det hele sammen. Ha eventuelt i kyllingrester eller andre rester. 
Ha over på en tallerken. Topp med nøtter.
Server. 

Vips ha du en rett på under ti minutter med masse deilig smak. Det minner faktisk litt om carbonara. Bare en langt sunnere variant. Jeg sier bare; god middag!

 

Kristine ♥

2 kommentarer
    1. Laga denne til kvelds i går. Men uten agurk og med bare Kål. Ble skikkelig digg!! Takk. Denne skal æ lege ofte!!!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg