SKIKKELIG GODE GLUTENFRIE RUNDSTYKKER

Hei fra Vaset. Og riktig godt nyttår dere ♥ Jeg vet jeg sier det støtt og stadig, men tiden går så himla fort! Hva skjedde med 2021? Det har vært en spesielt år. Corona har preget livene våre og jeg fikk også påvist to autoimmune sykdommer. Det er nok årsaken til at jeg føler at tiden har flydd forbi. Fordi dette året har jeg virkelig jobbet hardt. Ikke nødvendigvis fysisk slik at jeg har blitt svett. Jeg har jobbet hardt med meg selv, virkelig tilegnet meg kunnskap, jobbet for å få ned antistoffer og inflammasjonsmarkører, og jobbet både fysisk og psykisk med mine svake sider slik at jeg kan forbedre sykdommene mine og leve godt med dem. Når jeg ser tilbake på 2021, kan jeg med hånden på hjerte si at jeg er stolt over det jeg har fått til, samtidig som jeg gleder meg veldig til et nytt år. Jeg har en god følelse for 2022 Faktisk en en ekstremt god følelse. Det føles som 2022 blir året hvor jeg virkelig blomstrer. Har du en god følelse? Det unner jeg deg og håper virkelig at du har. 

Som jeg fortalte i går, dro jeg på hytten for å feire nyttår. Nå har jeg akkurat spist en deilig frokost med skikkelig gode glutenfrie rundstykker. Jeg har prøvd og feilet mye med glutenfri bakst det siste halve året. Baksten blir ofte tørr og kompakt. Denne rundstykkeoppskriften derimot, den var en fulltreffer. Dette blir skikkelig gode glutenfrie rundstykker. De ble saftige og luftige. Akkurat slik rundstykker skal være!

Skikkelig gode glutenfrie rundstykker
10 -12 stykker

50 g havregryn, eller havremel
50 g havremel
100 g bokhvetemel
100 g rismel
2 ss chiafrø, ca 30 g
1 ts fiberhusk
1/2 pakke tørrgjær
1/2 ts salt
1/2 ts honning
5 – 6 dl vann

Bland sammen alle tørrvarene i en bolle.
Ha så i honning og lunkent vann. Start med 5 dl og tilsett mer om nødvendig. Deigen skal bli litt løsere enn vanlig bolledeig. Bland godt sammen. Jeg brukte en slikkepott til å blande det hele.
La deigen svelle i 15 minutter.
Bruk så en skje til å legge klatter på en bakplate.
La rundstykkene heve i 1 time.
Stek på 225 grader i 20 -25 minutter.
Avkjøl før du deler dem i to.

Se så luftig og fine de ble!

Jeg serverte rundstykkene med brie og honning. Den kombinasjonen er så utrolig god! I tillegg ble det stekte egg, tomat, agurk, skinke, en kopp te og frukt. Det var en deilig frokost. Nå skal jeg ut å teste skiføret.
Håper du får en fin første januar. Første dagen av det nye året! Gjør noe godt for deg selv i dag.

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg