SKIKKELIG GODE OG SUNNE GULROTVAFLER ALA GULROTKAKE

                                                                                                                                                                                           Inneholder add-linker

Gårsdagens kveldsmat var av den helt magiske typen. Da laget jeg nemlig skikkelig gode gulrotvafler ala gulrotkake. Se på de her da!

Disse vaflene er virkelig super sunne, samtidig som de blir sprø og gode på utsiden og mye inni. Jeg valgte å lage en søt variant hvor jeg tilsatte vaniljepulver, søtning, kanel og kardemomme. Da serverte jeg med søtt pålegg. Gulrotvafler kan også lages som en salt variant ala matvafler, hvor du tilsetter salt og diverse krydder eller urter som for eksempel oregano og hvitsløkskrydder. Lager du en salt variant, vil de passe ypperlig til ost og skinke og annet salt pålegg.

Nå som jeg laget de søte variantene, synes jeg faktisk de var så gode at jeg spiste en vaffel uten pålegg. Du trenger ikke å toppe gulrotvaflene med noe, men de blir ekstra gode med noe deilig på toppen.

Skikkelig gode og sunne gulrotvafler ala gulrotkake
Til 1 person, 3 -4 vaffelplater

1 revet gulrot, ca 100 g
2 egg
40 g mel, jeg brukte 15 g havremel, 15 g bokhvetemel og 10 g glutenfri melblanding
1 ts chiafrø*
Ca 1 dl melk, jeg brukte rismelk
Valgfritt krydder: salt, vaniljepulver, kanel, kardemomme, søtning, diverse urter. Jeg brukte 1/4 ts salt, 1/3 ts vaniljepulver, 1/2 ts kanel, 1/2 ts kardemomme og 1 ts sukringold

Riv gulroten. Bland med resten av ingrediensene.
La røren svelle i 10 minutter.
Blir røren veldig tykk tilsetter du litt mer melk eller vann.
Stek i et vaffeljern på middels varme i ca 2 minutter. Jeg har litt ghee i vaffeljernet når jeg steker.
Nyt.

*har du ikke chiafrø kan du bytte ut dette med annet bindemiddel som for eksempel linfrø eller maizena. Du kan også forsøke å droppe chiafrø. Da må du trolig tilsette litt mindre melk.

Som topping har jeg proteinsjokoladekrem, peanøttsmør, bringebærmos og kiwibær. Proteinsjokoladekrem lager jeg av 15 g caseinproteinpulver, jeg har brukt smaken double rich chocolate, som jeg blander med bittelitt salt og 1 ss kakaopulver. Bringebærmos har jeg laget av frosne bringebær som jeg har most sammen med litt sukrinmelis. Helt fantastisk godt!

 

Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg