SKIKKELIG SUNN OG GOD FROKOSTTACO

Mandagen kan jo ikke bli annet enn bra når jeg startet dagen med en slik frokost! Dette er frokosttaco, eller lunsj-, kveldsmattaco, eventuelt en lett middagstaco. Jeg har spist dette både som frokosttaco og kveldsmattaco, men retten passer egentlig til når som helst på dagen.

Dette er faktisk blitt en av mine favorittretter den siste tiden. Og det av mange årsaker. For det første er frokosttaco skikkelig, skikkelig godt. For det andre er det veldig sunt og næringsrikt. Her får du gode proteiner fra eggene i tillegg til masse vitaminer og mineraler. Egg er supermat!  Du får sunt fett fra avokadoen og eggeplommene. Karbohydrater fra grønnsakene og tortillalefesene. Samt fiber og ytterligere med vitaminer fra grønnsakene. For det tredje er det frokosttaco raskt. Dette tar meg maks ti minutter å lage. Når jeg ikke gjør det så fint, men mer slenger alt sammen på en tallerken, tar det faktisk bare fem – seks minutter. Dette er perfekt mat på så mange måter!

Skikkelig sunn og god frokosttaco
Til 1 person

3 egg
Salt og pepper
1 håndfull koriander
1/2 avokado
1 håndfull hodekål
1 hvitløksfedd
1 håndfull grønnkål, eventuelt bare hodekål
1/2 gulrot
1/2 stang vårløk
1/2 lime
Tortillalefser eller lomper

Finhakk hvitløk. Del vårløk, hodekål og grønnkål i tynne strimler. Riv gulroten.  Bland dette sammen med 1/4 ts salt og limesaften.
Varm totrillalefsene etter anvisning. Jeg putter de  30 sekunder i mikroen.  
Varm opp en stekepanne på middels varme. Jeg bruker litt ghee i pannen.
Lag eggerøre med koriander, salt og pepper. Gjør dette på din favoritt måte. Selv liker jeg å klekke i eggehvitene, ha i salt og pepper , rører godt rundt et par minutter og la dette steke i 2 minutter til eggehviten har blitt hvit. Deretter skrur jeg av varmen, har i eggeplommene og koriander, og rører rundt. Et minutt senere er eggerøren klar. Da blir eggerøren saftig og fluffy, mens plommen fortsatt er rennende. 
Del avokadoen i biter. 
Legg tortillalefsene på en tallerken. Ha over grønnsakene, så eggerøren. Topp med avokado og litt lime.
Nyt. 

Om du ikke har testet frokosttaco enda, håper jeg du gjør det nå. Kanskje du også får en ny favorittrett? Spis og kos deg.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg