SKRIV EN TRENINGSKONTRAKT

Er du kommet godt i gang med det nye året? Jeg er, som dere allerede vet, et rutinemenneske som elsker hverdag og rutiner. Derfor synes jeg det å starte 2022, føltes helt fantastisk. Endelig tilbake til hverdagen og tilbake til rutiner! Derimot vet jeg at ikke alle er som meg. Samtidig vet jeg også at svært mange har et mål om å få gode rutiner dette året. Spesielt når de tkommer til trening. Er du en av dem? I så fall har jeg et godt tips til deg; nemlig å skrive en treningskontrakt. Det er noe jeg selv har brukt og som jeg også tidvis bruker på mine online coaching kunder om de virkelig sliter med å komme seg på trening. En treningskontrakt kan gi deg motivasjonen du trenger for å innarbeide gode treningsrutiner. Og det er jo disse gode rutinene vi vil ha, slik at vi fortsetter treningen livet ut. Ikke bare i januar. 

Hvordan lage en treningskontrakt?
Skriv ned
⋄ Hva du ønsker å oppnå – ditt hovedmål.
⋄ Hvorfor du skal oppnå det
⋄ Hvordan du skal oppnå det – antall dager i uken du skal trene og eventuelt hva du skal trene. Skriv også gjerne ned når du skal trene, for eksempel fast etter jobb, og lag deg et treningsprogram.
⋄ Signer kontrakten.

⋄ Heng treningskontrakten gjerne opp på kjøleskapet eller et sted du ser den ofte. Om du synes dette er flaut, kan du ha kontrakten et mindre synlig sted, men den må være lett tilgjengelig slik at du lett kan finne den når du trenger litt dra hjelp for å ta en treningsøkt.

I 2006 skrev jeg min første treningskontrakt. Den har jeg fortsatt. Dette var i starten da jeg begynte på et treningssenter og jeg hadde virkelig ikke lyst eller motivasjon til å bedrive styrketrening. Hver gang jeg ikke hadde lyst til å dra på trening, tok jeg en kikk på kontrakten og dro av gårde likevel! Det fascinerende er at etter et par måneder trengte jeg ikke kontrakten lenger. Da var treningen blitt en del av min hverdag og rutiner. Jeg var blitt glad i å trene og likte det. Nå er jeg treningsnarkoman og elsker styrketreningen min! Treningskontrakten jeg skrev for nå 16 år siden, er derfor min første og siste treningskontrakt. Den var til stor hjelp de første månedene. Den hjalp meg virkelig til å få treningen til å bli en vane. Når du skriver en slik treningskontrakt og signerer, har du en bindende avtale, og det er vanskeligere å bryte. Håper en treningskontrakt kan gi deg like mye nytte som det gav meg. Lykke til.

 

Kristine ♥

2 kommentarer
    1. Som treningsentusiast har jeg lett for å glemme at ikke alle synes det er lett å komme seg på trening. Der er vi skikkelig heldige ♥

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg