Inneholder add-linker
Da jeg fikk akutt lyst på noe søtt i dag formiddag, laget jeg denne deilige snickersmoussen. En fyldig sjokolademousse med peanøtt og karamellsmak.
Snickers er jo ikke feil. Kombinasjonen av sjokolade og salte peanøtter, er noe jeg synes er kjempe godt. Salt og søtt er uslåelig! Vil du ha en ren sjokolademousse, kan du utelate peanøttsmøret.
Snickersmousse
4 porsjoner
3 gelatinplater
2 ss kokende vann
100 g kesam
200 g cottage cheese
3 ss peanøttsmør
1 ss yaconsirup eller fibersirup, kan sløyfes
40 g kakaopulver
3 ts sukringold
1/3 ts vaniljepulver
1 dl eggehvite, eventuelt 3 eggehviter
1/3 ts salt
Valgfri topping: smeltet sjokolade og hakkede peanøtter
Bløtlegg gelatinplatene. Smelt det så i det kokende vannet.
Mos kesam, cottage cheese, fibersirup og peanøttsmør sammen med en stavmikser så det blir kremet. Bland i kakaopulver, sukringold og vaniljepulver.
Ha de smeltede gelatinplatene i kakaoblandingen.
Stivpisk eggehvitene med salt.
Vend kakaoblandingen over i de stivpiskede eggehvitene. Fold det forsiktig sammen.
Hell moussen over i porsjonsskåler.
Sett i kjøleskapet i minimum 1 time.
Om du ønsker topper du snickersmoussen med hakkede peanøtter og litt smeltet sjokolade rett før servering.
Snickersmousse holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Du må gjerne lage en stor porsjon så har du noe godt stående.
Se på den konsistensen da dere. Det var bare så godt! Jeg skal ta med meg en skål snickersmousse ut på verandaen og jobbe en times tid. Deretter blir det avslapping og hygge resten av søndagen. Håper du koser deg i helgen. God søndag!
Kristine ♥
Oda
Jeg synes det er best med en blanding, men du kan det ja 🙂
Johanna
Den er super god 🙂
Kan jeg bare bruke cottage cheese?
Det så skikkelig skikkelig godt ut 🙂