SOMMERTIPS, PIKNIK OG MINIFERIE

Hei dere og god mandag! I dag begynner jeg en liten miniferie. Vel og merke bare en uke. Jeg har nemlig valgt å ta mesteparten av ferien min til vinteren, da jeg håper på en skikkelig god og lang ferie på et varmt og deilig sted i november. For min miniferie har jeg minimalt med planer. Og det føles ganske deilig. Jeg skal gå i skogen, lese bøker, trene, være sosial, nyte solskinnet og bare ta en dag av gangen.

Fill your life with experiences, not things. Have stories to tell, not stuff to show.
Dette er et utsagn jeg virkelig elsker, fordi det er så sant! Det er slikt jeg vil bruke ferien min. Eller det er vel egentlig slik jeg vil bruke livet mitt. Ved å skape øyeblikk som jeg husker i lang tid og som rører meg inn i hjerteroten. Enten det er i eget selskap eller med andre.

Noen sommertips for deg som vil nyte dagene. Og, ja, det gjelder meg også. Så disse tipsene er like mye for meg som for dere. 

⋄ Drikk morgenkaffen ute
Nå som det er så lyst tidlig på dagen, er det perfekt å ta morgenkaffen ute. Ikke bare er det bra for helsen din (dagslys på morgenen gjør at melatoninproduksjonen skrus av og du føler deg mer våken), det føles også utrolig deilig og avslappende.

⋄ Lukt på blomstene
Bare stopp opp og bruk noen sekunder på å lukte på blomstene. Et langt dypt pust inn, og et rolig og langt push ut. Ah, så deilig. Kjenn hvordan skuldrene dine senker seg og duften av blomstene fyller nesen. 

⋄Ta en piknik ute
Det trenger ikke gjøre det komplisert. Disse bildene er fra en piknik jeg hadde med en venninne forrige uke. Jeg pakket med meg to duker som vi satte oss på. I tillegg tok jeg med noe godt å drikke, to glass og moreller. Jeg var med en venninne hvor vi begge to tok med oss hver vår mat. Poke bowl fra Hawaii Oslo ble min rett. Sushi og take away er alltid en klassiker på piknik. 

⋄ Gå barbent 
Enten det er på gresset eller i vannkanten. Få av deg skoene og tråkk på bakken!  Jeg synes det er super befriende og deilig. Dessuten har såkalt earthing eller grounding som det så fint heter på engelsk (har vi et godt norsk ord for dette?) positiv effekt på helsen vår.

⋄ Bruk grillen
Og bruk den så mye som mulig! Eller engangsgrill. Grillmat er kjempe godt. Også er det super sunt om du legger de riktig ingrediensene på grillen. Bare lukten av grill får meg til å smile. 

⋄ Sove under åpen himmel
Det å sove under åpen himmel er så avslappende og deilig. Er det en ting du må gjøre i sommer, er det å teste å sove under åpen himmel. Det var virkelig en opplevelse i seg selv. Selv liker jeg godt hengekøye. Jeg gleder meg til neste hengekøyetur!

⋄ Bad
Nå har vanntemperaturen varmet seg godt opp. Bad så ofte som mulig! Ja, hvorfor ikke starte dagen med et morgenbad eller avslutte med et deilig kveldsbad?

⋄ Se solnedgangen
Gå deg en kveldstur, sett deg på et rolig sted og se på solnedgangen. Det er terapi for en stresset sjel.

Nå skal jeg ut en tur i skogen og nyte! Jeg krysser fingrene for at jeg rekker en tur før regnet pøser ned. Været er jo meldt litt ambivalent de neste dagene. God mandag!


Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg