I dag laget jeg meg en skikkelig god lunsj. Eller, det kan vel nesten kalles middag, for dagens lunsj ble spist i firetiden. Jeg kom nemlig litt sent i gang i dag! Uansett, jeg hadde rester av grillet søtpotetskiver og bestemte meg for å bruke de som en slags brødskive til toast. Jeg toppet skivene med egg og avokado. Fy søren så godt. Og ikke minst enkelt og sunt. Det her skal jeg lage oftere!
Har du ikke grill, kan du steke søtpotetskivene i en stekepanne, en brødrister eller i stekeovnen. I stekepannen vil jeg tro 4 -5 minutter på hver side, vil gjøre møre poteter. I stekeovnen er 225 grader i ca 15 minutter bra. Følg med underveis.
Søtpotettoast med avokado og egg
1 søtptoet
Salt og pepper
2 egg
Ca 1/2 avokado
Valgfritt: tomat og ruccola
Havsalt
Vask søtpoteten. Skjær den i ca i 1cm tykke skiver. Ha på litt salt og pepper.
Grill skivene i 3 -4 minutter på hver side, til skivene er møre.
Kok eller stek eggene.
Legg søtpotetskivene på en tallerken.
Kutt grønnsakene og avokado i skiver. Legg over søtpotetene. Ha så over egg og et lite dryss havlsalt.
Spis. Så godt og så sunt!
Det her blir en favoritt hos meg fremover. Spis søtpotettoast til frokost, lunsj, middag eller kveldsmat. Og bytt gjerne ut toppingen med andre ting. Søtpotet passer til det meste.
Kristine ♥
Jane
Jeg griller de rå ja
Mathilde
Mmm. Takk for tipset
Tone
Å, det hørtes kjempe godt ut. Jeg elsker gode oster. Det skal testes. Takk for tipset
Jeanette
Håper du likte det
Steker du potetene rå eller koker du de først?
Prøv med peanøttsmør og syltetøy. Det er skikkelig digg
En annen god variant er pære, chevre, valnøtt, timian og honning. Nam!
Så genialt. Skal teste søtpotet som brødskive til kvelds