SØTPOTETVAFLER, SALTE ELLER SØTE – NY FAVORITT

Jeg har akkurat spist den beste lunsjen på evigheter! Sprø søtpotetvafler toppet med grønnsaker, røkelaks og egg. Nam, altså!
Søtpotetvafler trer rett inn listen over mine favorittretter. Dette er helt klart en ny favoritt! Så enkelt, så godt og så sunt. Søtpotetvaflene blir som en slags røsti, bare enda bedre da de blir sprøere utenpå og mykere inni. Spis som de er eller topp med godt pålegg.

Disse søtpotetvaflene er laget ene og alene av egg, søtpotet og krydder. Jeg har valgt å lage en salt variant ved å tilsette salt og pepper. Da søtpoteter har en sødme i seg, kan du også lage en søtvariant og tilsette kanel, kardemomme og kanskje litt søtning.

Du kan gjerne lage en stor porsjon av disse vaflene. Jeg gjorde det. Oppbevar da vaflene i en boks eller lufttett pose i kjøleskapet. De holder seg godt i 3 -4 dager. Når du skal spise de, kan de spises kalde eller varmes noen minutter i ovnen for å få søtpotetvaflene sprø igjen.

Søtpotetvafler, salte eller søte – ny favoritt
Til 4 vafler

1 stor søtpotet, ca 400 -500 g
1 egg

Krydder etter eget ønske

Skrell søtpoteten. Riv den grovt og press ut litt av væsken.
Bland søtpoteten med egget og krydder.
Stek på middels varme i et vaffeljern i ca 4 minutter.

La vaflene steke litt lenger enn hva du tror. Da blir de sprø og gode. 
Avkjøl på rist.

Kombinasjonen av søte, sprø søtpotetvafler med røkelaks, nykokt egg, litt salat, agurk, cherrytomater og et lite dryss salt var fantastisk godt!

Tagg meg gjerne på instagram, @kristine_aure, om du tester oppskriften på søtpotetvafler. Eller en helt annen oppskrift for den saks skyld. Det er så moro å se dere bruke oppskriftene!

Lag søtpotetvafler til frokost, lunsj eller kveldsmat. Oppskriften er desidert en ny favoritt hos meg. Håper den blir det hos deg også 😊

 

Kristine ♥

7 kommentarer
    1. Takk for oppskrift som skal prøves 👍☺

      Må det litt fett til i vaffeljernet, eller lar de seg steke uten? (verste som finnes når røra henger fast 😧😃)

    2. Laget de nå med litt oregono i. Skikkelig digg med skinke og ost. Takk for en ny favoritt 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg