Jeg har akkurat spist den beste lunsjen på evigheter! Sprø søtpotetvafler toppet med grønnsaker, røkelaks og egg. Nam, altså!
Søtpotetvafler trer rett inn listen over mine favorittretter. Dette er helt klart en ny favoritt! Så enkelt, så godt og så sunt. Søtpotetvaflene blir som en slags røsti, bare enda bedre da de blir sprøere utenpå og mykere inni. Spis som de er eller topp med godt pålegg.
Disse søtpotetvaflene er laget ene og alene av egg, søtpotet og krydder. Jeg har valgt å lage en salt variant ved å tilsette salt og pepper. Da søtpoteter har en sødme i seg, kan du også lage en søtvariant og tilsette kanel, kardemomme og kanskje litt søtning.
Du kan gjerne lage en stor porsjon av disse vaflene. Jeg gjorde det. Oppbevar da vaflene i en boks eller lufttett pose i kjøleskapet. De holder seg godt i 3 -4 dager. Når du skal spise de, kan de spises kalde eller varmes noen minutter i ovnen for å få søtpotetvaflene sprø igjen.
Søtpotetvafler, salte eller søte – ny favoritt
Til 4 vafler
1 stor søtpotet, ca 400 -500 g
1 egg
Krydder etter eget ønske
Skrell søtpoteten. Riv den grovt og press ut litt av væsken.
Bland søtpoteten med egget og krydder.
Stek på middels varme i et vaffeljern i ca 4 minutter.
La vaflene steke litt lenger enn hva du tror. Da blir de sprø og gode.
Avkjøl på rist.
Kombinasjonen av søte, sprø søtpotetvafler med røkelaks, nykokt egg, litt salat, agurk, cherrytomater og et lite dryss salt var fantastisk godt!
Tagg meg gjerne på instagram, @kristine_aure, om du tester oppskriften på søtpotetvafler. Eller en helt annen oppskrift for den saks skyld. Det er så moro å se dere bruke oppskriftene!
Lag søtpotetvafler til frokost, lunsj eller kveldsmat. Oppskriften er desidert en ny favoritt hos meg. Håper den blir det hos deg også 😊
Kristine ♥
Takk for oppskrift som skal prøves 👍☺
Må det litt fett til i vaffeljernet, eller lar de seg steke uten? (verste som finnes når røra henger fast 😧😃)
Anonym
Jeg har de oppi vannet når de koker, og så laer jeg de koke i 6 minutter 🙂
Ps. ingen spørsmål er dumme.
Jannicke
Ja, det kan jeg tenke meg var godt. Takk for tipset 🙂
Ragnhild
Hihi… Herlig å lese 🙂
Dumt spørsmål men hvor lenge koker du egga?
Laget de nå med litt oregono i. Skikkelig digg med skinke og ost. Takk for en ny favoritt 🙂
Jeg sikler her nå. Haha.. Der så sjukt digg ut 🙂 🙂