SØTSUG ETTER MIDDAGEN

Mange opplever søtsug etter middag og utover kvelden. Hos mine online coaching kunder ser jeg tre hovedårsaker til søtsug som går igjen og igjen.

Søtsug etter middag, hander ikke om at du ikke har viljestyrke. Det er ofte kroppens måte å si ifra på og skyldes ofte en av disse tre tingene.

⋄ Du er sliten
Om du mentalt eller fysisk utmattet, og / eller føler deg stresset, har søtsuget lett for å melde sin ankomst. Det er kroppens måte å si at nok er nok og at du trenger noe søtt for å få opp energien. Det du egentlig trenger er ikke sukker, men hvile. Du trenger å ta deg en time out.

⋄ Det er lenge siden du spiste
Om det er veldig lenge siden du spiste siste måltid eller at du ikke spiste nok ved siste måltid, kan du få søtsug etter middag fordi du da er “umettelig” sulten. Selv om du har spist en god porsjon middag, vil kroppen ha mer næring og du får et trang etter noe søtt. Forsøk å spise jevnlig og sørg for at du får i deg nok næring til hvert måltid.

⋄ Du har spist for mye
Har du spist en ekstra stor porsjon middag med mye karbohydrater og fett, føler man ofte at energien blir dårligere, man blir tung i kroppen og man får lyst på sukker. Det kan være en ide å se på sammensetningen av måltidene dine. En god middagsporsjon burde bestå av 1/3 grønnsaker, 1/3 protein som kjøtt, fisk eller fugl, 1/3 karbohydrater som potet, ris, pasta, i tillegg til en dært fett som en fet saus, smør, avokado, dressing med olivenolje eller lignende.

Det er naturligvis ikke noe galt i å ta seg en sjokoladebit eller spise noe søtt, selv tar jeg ofte et par biter sjokolade om dagen. Men er det slik at du støtt og stadig har et søtsug, enten det er etter middag eller andre tidspunkt ila dagen, burde du se nærmere på hva kroppen din prøver å fortelle deg. Stress, feil ernæring og lite søvn er ofte årsaker og ting som vi kan gjøre noe med.

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Takk for tipsa. Jrg sliter skikkelig med søtsug. Skal forsøke å spise mer til måltidene mime.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg