SPRØ OG GODE GLUTENFRIE KNEKKEBRØD

Hjemmelaget knekkebrød er noe jeg så og si aldri lager. Jeg tenker alltid at det er vanskelig og tidkrevende, men så når jeg først gjør det, innser jeg at det egentlig er ganske enkelt å lage! Siden det har vært dårlig vær noen dager, har jeg hatt mer innetid og da laget jeg disse deilige, sprø og gode glutenfrie knekkebrødene. 

Ikke bare er de sprø og gode, her får du også masse fiber og sunt fett.  Dette er supre knekkebrød!  Håper det smaker.

Sprø og gode glutenfrie knekkebrød

1 dl rismel, eller annet mel som speltmel
1 dl bokhvetemel, eller annet mel
1 dl havregryn
1/2 dl chiafrø , eller andre frø som solsikkefrø eller linfrø
1/2 dl hempfrø,  eller andre frø
1/2 ts salt
1 ss olje
2 dl kokende vann

Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett så olje og kokende vann. Bland godt sammen med en sleiv.
Velt deigen over på et bakepapir. Legg over ytterligere et ark med bakepapir og kjevl så deigen flat. du skal altså kjevle deigen mellom to arm med bakepapir, ellers setter deigen seg fast på kjevlen.
Dra det øverste bakepapiret forsiktig av.
Ha arket med det utkjevlede knekkebrøddeigen på en bakplate.
Bruk et pizzahjull og kutt opp i biter.
Stek på 160 grader i 50 -60 minutter.
For best resultat liker jeg å steke de i 20 minutter på en bakplate og så ta de over på en rist og steke de på en rist resten av tiden.
Avkjøl på rist og oppbevar i en lufttett boks.

Jeg synes disse knekkebrødene er farlig gode med litt smør (jeg elsker smøret fra Rørosmeieriet) og gulost. Den kombinasjonen er så god!

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg