Hjemmelaget knekkebrød er noe jeg så og si aldri lager. Jeg tenker alltid at det er vanskelig og tidkrevende, men så når jeg først gjør det, innser jeg at det egentlig er ganske enkelt å lage! Siden det har vært dårlig vær noen dager, har jeg hatt mer innetid og da laget jeg disse deilige, sprø og gode glutenfrie knekkebrødene.
Ikke bare er de sprø og gode, her får du også masse fiber og sunt fett. Dette er supre knekkebrød! Håper det smaker.
Sprø og gode glutenfrie knekkebrød
1 dl rismel, eller annet mel som speltmel
1 dl bokhvetemel, eller annet mel
1 dl havregryn
1/2 dl chiafrø , eller andre frø som solsikkefrø eller linfrø
1/2 dl hempfrø, eller andre frø
1/2 ts salt
1 ss olje
2 dl kokende vann
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett så olje og kokende vann. Bland godt sammen med en sleiv.
Velt deigen over på et bakepapir. Legg over ytterligere et ark med bakepapir og kjevl så deigen flat. du skal altså kjevle deigen mellom to arm med bakepapir, ellers setter deigen seg fast på kjevlen.
Dra det øverste bakepapiret forsiktig av.
Ha arket med det utkjevlede knekkebrøddeigen på en bakplate.
Bruk et pizzahjull og kutt opp i biter.
Stek på 160 grader i 50 -60 minutter.
For best resultat liker jeg å steke de i 20 minutter på en bakplate og så ta de over på en rist og steke de på en rist resten av tiden.
Avkjøl på rist og oppbevar i en lufttett boks.
Jeg synes disse knekkebrødene er farlig gode med litt smør (jeg elsker smøret fra Rørosmeieriet) og gulost. Den kombinasjonen er så god!
Kristine ♥
Anonym
Jeg er litt usikker. Mulig det blir litt tørt da.
Vil det funke å bare bruke havremel?