SPRØ OSTEBLOMKÅL – SUNN OG GOD SNACK

Dette her ble faktisk dagens frokost. Sannheten er at jeg hadde mest lyst på chips. Ja, chips og kald cola zero var det som fristet i dag morges. Da trenger jeg kanskje ikke si at det ble et glass vin for mye i går kveld? Dere skjønner tegninga! Fra erfaring vet jeg at å bare spise chips og såkalte “usunnheter“, gjør at jeg føler meg enda mer hangover og dårlig. Derfor bestemte jeg meg for å lage noe godt som skulle lette litt på suget etter chips, samtidig som det skulle gi kroppen næring. Resultatet ble sprø osteblomkål som jeg serverte med en dipp saus. 

Disse blomkålbitene blir skikkelig sprø og gode. De kan spises alene som snacks, serveres med en dressing, dipp eller salsa, eller serveres som en del av en middag. 

Sprø osteblomkål – sunn og god snacks

1 blomkål
2 ss smeltet smør eller olivenolje
Salt, pepper og hvitløkskrydder
Revet ost, jeg brukte ca 100 gram Jarlsberg og parmesan

Kutt blomkålen i skiver på ca 1,5 cm.
Legg skivene utover en stekeplate med bakepapir. Ha over smeltet smør eller olje. Jeg bruker smeltet smør da jeg synes det gir en bedre smak. Du kan enten pensle på smøret / oljen eller gjøre det enkelt ved å smøre det utover med fingrene. Jeg gjorde sistnevnte.
Ha over godt med krydder.
Stek i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
Ha så over revet ost og sett på grillfunksjonen. Stek i ytterligere 3 -8 minutter. Følg med underveis, blomkålen skal bli mør, sprø og osten skal smelte.
Server.

Dipp sausen laget jeg av 200 gram gresk yoghurt, 1 ts løkpulver, 1 ts pepper, 1 ts hvitløkspulver,1 ts salt, 2 ss limesaft og frisk persille. Det ble skikkelig, skikkelig godt!
Nå som jeg har fått i meg litt ordentlig mat, skal jeg finne sofaen med sjokolade og chips. Jupp, i dag blir en sånn søndag. 

Håper du får en fin dag!

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg