STEP UP

Hei og god torsdag, dere. I dag vil jeg vise dere en av mine favorittøvelser for lår og rumpe, nemlig step up. Jeg har aldri vært noe fan av denne øvelsen, men det er nok fordi jeg har gjort den feil. For noen måneder siden trente jeg med en kompis som gav meg noen tips på teknikken. Etter det gikk det opp et slags lys hos meg. Et step up lys! Da fik jeg plutselig mye mer kontakt med rumpemuskulatur og jeg fikk virkelig dreisen på øvelsen. 

Et par tips når du gjør step up
Skyt hoften frem. Du starter altså litt lent fremover mot kassen. 
Len overkroppen lett fremover. Om du lener det lett fremover, i stedet for å holde overkroppen rett, vil du trene mer rumpemuskulatur. Vil du derimot trene mer forside lår, holder du overkroppen rett. 
Ha rolige og kontrollerte bevegelser. 
Ikke skyt fra med benet som treffer bakken. Det er benet som er opphøyd, som skal gjøre jobben. Det bakre benet skal bare være en støtte. 
Om du foretrekker, kan du sette kasse foran noe slik jeg har gjort her. Her støtter jeg meg forsiktig mot veggen, slik at jeg ikke mister balansen. 

Kick back er en øvelse mange gjør for å trene rumpe. Og step up har faktisk samme bevegelsesbane som en kick back. Derimot vil jeg påstå at du får en enda bedre muskelkontakt og får brukt en tyngre belastning når du trener step up kontra kick back. Bytt ut kick back med step up på din neste treningsøkt. Test 3 sett med 6 til 10 repetisjoner. Du vil kjenne det godt i rumpe og lår! 

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Prøvde den a på morgentreninga imorges. Lente meg litt framover. Haha. Det var noe annet. Var mye svakere også. Men kjente det godt i rompa 🙂 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg