SUNN COOKIE DOUGH 

                                                                                                                                                                                            Inneholder add-linker

Det gir meg barndomsminner å sitte å spise cookie dough. Jeg husker da mamma pleide å bake, min mor var virkelig helt rå på baking, og jeg fikk alltid slikke bollen. Cookie dough smaker enda bedre nå som jeg har blitt større. Cookie dough går aldri av moten!

Denne oppskriften har jeg testet både med å bruke eplemos og most banan . Selv synes jeg eplemos gir en mer nøytral smak, men banan fungerer også superbra. Med dette som base, lager du raskt en sunn og god cookie dough. Denne spiste jeg til dessert i dag. Jeg vurderer å lage noe lignende til kveldsmat, for dette ble skikkelig godt!

Som du ser i oppskriften har jeg brukt casein proteinpulver. Har du ikke det, kan det kan det erstattes med 3 ss mel, som for eksempel mer havremel eller speltmel, i tillegg til at du tilsetter 1 ts sukringold og litt ekstra salt og vaniljepulver, og kanskje også ørlite kanel og kardemomme.

Sunn cookie dough
Til 1 person

100 g eplemos, eventuelt 1 godt moden banan
2 ss peanøttsmør
1 ss havremel
1 ts agave sirup, kan sløyfes
2 ss proteinpulver, jeg anbefaler casein for en tykkere konsistens, jeg brukte salted caramel

1/4 ts salt
1/4 ts vaniljepulver

Om du bruker banan og ikke eplemos, starter du meed å mose bananen. Gjør det enkelt og mose den med en gaffel. 
Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen.
Smak deg gjerne til med søtning, salt og proteinpulver. Hvor mye du trenger av dette, vil avhenge av ditt proteinpulver og dine smaksløker.
Server.

Jeg serverte sunn cookie dough med sjokoladedråper og jordbær. Mmm’hmmmm. Denne vil jeg virkelig anbefale deg å lage om du har lyst på noe godt. Kos deg!

 

Kristine  ♥

4 kommentarer
    1. Ida
      Kikerter har jeg flere oppskrifter med på bloggen. Det blir også godt, men jeg får ofte litt vondt i magen! Kokosmel har jeg ikke prøvd. Det blir neste forsøkt. Takk for tipset. Supert med slike innspill 😀

    2. Laget til frokost faktisk. Med banan. Sjukt godt. Takk for oppskrifta 🙂 🙂

    3. Ah yes😍 Ser digg ut! Jeg har selv prøvd meg på ulike varianter av cookie dough i løpet av årene. En versjon av kikerter, peanøttsmør og mørk sjokolade (tror jeg hadde noe søtning i tillegg?) og en annen av banan, kokosmel, peanøttsmør og sjokolade. Noen ganger lagde jeg cookie dough kuler å hadde i fryseren når søtsuget kicket inn! Det finnes virkelig ingen grenser på hva man kan lage

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg