SUNN FRISK OG DEILIG POTETSALAT

Potetsalat hører sommeren med. Spesielt til grillmaten. Jeg har akkurat ordnet meg en grill, men jeg har ikke kjøpt propan enda. Nå gleder jeg meg skikkelig til å ordne propan og ta i bruk grillen. Da er det sommer! 

I dag laget jeg en sunn, frisk og deilig potetsalat, som hadde passet ypperlig til grillmaten. Ettersom grillen min ikke er oppe og går, valgte jeg å steke tilbehøret i ovnen. Selv om det ikke blir det samme som å grille, fungerte det også veldig bra. Til potetsalaten serverte jeg ovnsbakt marinert svin, maiskolbe, og en enkel salat av ruccola, jordbær og blåbær.

Svinefileten marinerte jeg i litt fibersiurp, soyasaus, chili, hvitløk og ingefær. Det ble super godt. Det anbefales om du vil ha en enkel og god marinade med mye smak.

Sunn frisk og deilig potetsalat

1 kg poteter poteter
1 liten rødløk
200 g kesam
200 g gresk yoghurt
1 ss dijon sennep
3 ss eddik
1 hvitløksfedd
1 ts gressløk, kan sløyfes

Kok potetene til de er møre. Avkjøl dem.
Skjær de så i biter.
Selv foretrekker jeg å beholde skallet til potene på. Jeg synes mye av smaken til potetene sitter i skallet. Du kan selvfølgelig skrelle potetene først om du ønsker det.
Hakk løken i små terninger og finhakk hvitløken.
Bland sammen kesam, gresk yoghurt, sennep, eddik, gressløk og hvitløk.
Bland med poteter og løk.
Server med en gang eller oppbevar kjølig til servering.

Potetsalaten holder seg godt i kjøleskapet i 3 dager. Oppbevar den da i en lufttett boks. Sunn, frisk og deilig potetsalat passer også ypperlig som tilbehør til annen middagsmat eller på knekkebrød og lomper.

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Det hørtes deilig ut. Pleier bare å kjøpe ferdig. Skal teste den her. Hvor lenge holder den seg i kjøleskapet?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg