Inneholder add-linker
Sunne, saftige og super deilige sjokolademuffins med en kremet sjokoladeglasur. Disse kunne jeg spist hver eneste dag!
Muffinsene er veldig enkle å lage, men lag gjerne dobbel porsjon, for disse forsvinner fort. Du kan selv velge om du vil ha glasur på eller ikke. Muffinsene er vel så gode uten. Og du, husk å smak på muffinsrøren. Mmmm….. Den er så god!
Sunne, saftige sjokolademuffins med sjokoladeglasur
Sjokolademuffins
2 egg
4 ss g sukringold
3 ss kakaopulver
20 g sjokoladeprotein, jeg har brukt double rich chocolate, eventuelt mer mel
60 g mel, jeg brukte 30 g havremel og 30 g speltmel
100 g gresk yoghurt, eventuelt kesam eller lignende
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
Ca 0,5 dl melk, eventuelt vann
Pisk egg og sukringold til eggedosis.
Tilsett tørrvarene. Ha så i litt og litt melk til du får en tykk sjokoladerøre.
Ha i muffinsformer.
Stek på 170 grader i 12 -15 minutter.
Avkjøl.
Sjokoladeglasur
100 gresk yoghurt
100 g phildephia
2 ss kakaopulver
1 ss sukrinmelis
1 ss fibersirup, eventuelt mer sukrinmelis
1/3 ts vaniljepulver, kan sløyfes
1 ss kaffe eller melk
Bland sammen alle ingrediensene utenom melk.
Tilsett litt og litt melk til det blir en tykk konsistens.
Smør utover muffinsene.
Topp gjerne med litt hakket sjokolade.
Du kan naturligvis kun lage muffinsene og droppe sjokoladeglasuren, for de er saftige og gode i seg selv. Du kan også velge å lage en enkel sjokoladeglasur av sukrinmelis, kakaopulver og vann. Eventuelt ta en super enkel variant hvor du bruker sukkerfritt sjokoladepålegg som glasur. Men jeg vil virkelig anbefale deg å teste sjokoladeglasuren over. Den er fantastisk god. Jeg stod i hvert fall å slikket bollen etterpå!
Om ikke du blir fristet av sunne, saftige sjokolademuffins med sjokoladeglasur, så vet ikke jeg.
Kristine ♥
Kristin
Jeg er litt usikker. Tror jeg fikk 8 stykker. Håper det smaker 🙂
ÅÅ disse skal testes!! både de og blåbærmuffinsene 😀
Hvor mange fikk du ut av røra slik at de ble passe saftig?
Yvonne
Safige og gode 🙂
De så jo skikkelig digge ut!!! 🙂