SUNNERE MAC AND CHEESE

Mac en cheese er en klassisk amerikansk middagsrett. Det er rett og slett pasta eller makaroni gratinert med ostesaus og ost. Til middag i dag lager jeg en sunnere variant av denne klassikeren. Med noen enkle grep blir retten mer proteinrik og mettende, uten at det går på bekostning av smaken!

Jeg spiste retten i seg selv som en middagsrett, men den kan også spises som tilbehør til annen mat som kjøtt eller kylling.

Sunnere mac and cheese
Som middag, ca 2 -3 personer

150 g pasta
1 blomkål
1 ss smør
2 ss maizena
1/2 gul løk
2 dl melk
1 ts salt

1/2 ts pepper
1/3 ts muskatnøtt
200 g gresk yoghurt

100 g revet ost, jeg brukte ca 70 g Jarlsberg og 30 g parmesan

Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Kutt blomkålen i små buketter og ha i en kjele. Kok opp og kok til blomkålen er mør, ca 8 minutter. Mos blomkålen med stavmikser. Ha i melk, salt, pepper og muskatnøtt. Tilsett maizena.  Kok opp og rør om til det tykner.
Rør inn halvparten av osten og gresk yoghurt i sausen.
Bland ostesausen inn i den kokte pastaen.
Hell i en form.Strø over resten av osten.
Stek på 200 grader i 15 – 20 minutter.
Server gjerne med litt grønt.

Sunnere mac and cheese er en rett som vil falle i smak hos liten og stor. Det er skikkelig comfort food eller kosemat, som det heter på godt norsk.
Håper du tester denne retten. Du vil ikke angre!

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg