SUNNERE MAC AND CHEESE

Mac en cheese er en klassisk amerikansk middagsrett. Det er rett og slett pasta eller makaroni gratinert med ostesaus og ost. Til middag i dag lager jeg en sunnere variant av denne klassikeren. Med noen enkle grep blir retten mer proteinrik og mettende, uten at det går på bekostning av smaken!

Jeg spiste retten i seg selv som en middagsrett, men den kan også spises som tilbehør til annen mat som kjøtt eller kylling.

Sunnere mac and cheese
Som middag, ca 2 -3 personer

150 g pasta
1 blomkål
1 ss smør
2 ss maizena
1/2 gul løk
2 dl melk
1 ts salt

1/2 ts pepper
1/3 ts muskatnøtt
200 g gresk yoghurt

100 g revet ost, jeg brukte ca 70 g Jarlsberg og 30 g parmesan

Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Kutt blomkålen i små buketter og ha i en kjele. Kok opp og kok til blomkålen er mør, ca 8 minutter. Mos blomkålen med stavmikser. Ha i melk, salt, pepper og muskatnøtt. Tilsett maizena.  Kok opp og rør om til det tykner.
Rør inn halvparten av osten og gresk yoghurt i sausen.
Bland ostesausen inn i den kokte pastaen.
Hell i en form.Strø over resten av osten.
Stek på 200 grader i 15 – 20 minutter.
Server gjerne med litt grønt.

Sunnere mac and cheese er en rett som vil falle i smak hos liten og stor. Det er skikkelig comfort food eller kosemat, som det heter på godt norsk.
Håper du tester denne retten. Du vil ikke angre!

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg