SUPERENKEL OG SUNNERE FESTKAKE – SJOKOLADEKAKE MED SJOKOLADEMOUSSE

På torsdag hadde jeg det første middagsbesøket i den nye leiligheten. På grunn av covid-19 restriksjonene, har jeg kun hatt besøk av en person av gangen. På torsdag turte jeg endelig å ha flere over. Og det var så koselig! Det jeg har gledet meg mest til med større leilighet, er soleklart det å ha et stort spisebord og å kunne ha besøk av mange på en gang, stelle i stand, servere god mat, høre latter og lage minner. Dette var bare første gang og det kommer til å bli mange flere i fremtiden!

Som mat serverte jeg helstekt kylling med masse deilige grønnsaker, hvitløksdipp og gratinerte poteter. Til dessert ble det sjokoladekake med sjokolademousse. Ettersom en av de som var på besøk hos meg har gluten allergi, laget jeg en glutenfri kake. Jeg valgte å gjøre det enkelt og brukte ferdig miksene fra FunksjonellMat.

Jeg brukte kakemiksen og sjokolademoussemiksen. Disse er ikke laget for å kombineres, men jeg tenkte at de måtte jo passe ypperlig sammen om jeg ville lage festkake. Jeg har faktisk aldri brukt ferdigmikser før. Rett og slett fordi jeg er glad i å bake og lage mine egen oppskrifter. Disse ferdigmiksene har jeg hørt så mye positivt om, og det med grunn. Resultatet ble ordentlig bra! Alle spiste og koste seg og jeg tror samtlige av de 7 jeg hadde på besøk forsynte seg to ganger. Min tenåringsfetter forsynte seg til og med 3 ganger. Da vil jeg si at den sunnere kaken er godkjent av almenhelten.


Fordi jeg lage kaken enda bedre, laget jeg den igjen i dag og gjorde et par bittesmå justeringer. Når jeg laget den forrige uke laget jeg den akkurat slik det står på forpakningen. I dag valgte jeg å lage den med noen små justeringer. Da ble den hakket bedre. Jeg vil si helt magisk.!Vil du ha en skikkelig, skikkelig god, superenkel og sunnere festkake til festlighetene i mai, kan jeg virkelig anbefale denne.

Superenkel og sunnere festkake – sjokoladekake med sjokolademousse

Sjokoladekake
1 pakke funksjonellmat kakemiks
4 ss kakaopulver
4 egg
100 g kesam
2 dl vann
2 ss fibersirup, eventuelt annen søtning
1/3 ts salt

Ha alle ingrediensene i en bolle.
Bland godt sammen.
Ha i en form. Jeg brukte en rund kakeform med 26 cm i diameter.
Stek på 175 grader i 30 minutter.
Avkjøl.

Sjokolademousse
2 pakker sjokolademousse
1 ss kakaopulver
2 ss sterk kaffe, kan sløyfes
3,5 dl melk

Pisk ingrediensene sammen i en bolle i 3 -5 minutter.
Ha over den avkjølte kaken.
Sett kaldt i minimum 1 time.

Topp med noen jordbær og litt revet sjokolade, så blir kaken festlekker og fin.
Nyt, spist, del med noen du er glad i og kos deg.

 

Kristine  ♥

6 kommentarer
    1. Randi
      Å, så hyggelig å lese. Tusen takk 🙂
      Jeg brukte original i kaken. Når jeg lager mat bruker jeg både mager og original. Det varierer. Jeg kjøper stort sett den varianten som har lengst holdbarhet.
      Håper kaken faller i smak 🙂

    2. Hei Kristine. Har nylig oppdaget bloggen din -og nå sjekkes den jevnlig. Takk for fine tips og masse inspirasjon!
      Nå er kakemix og mousse innkjøpt. Lurer på… Hvilken kesam bruker du til denne? Mager, original…med eller uten vanilje? Og i matretter, bruker du du da mager eller original?

    3. Oj var det virkelig ferdigmiksen? Hadde aldri trodd at en ferdigmiks kunne se så deilig ut.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg