SUPERENKLE OG SUNNE BANANSCONES

                                                                                                                                                                                       Inneholder add-linker

Til kveldskos i går laget jeg superenkle og sunne bananscones. Her moser og blander du sammen ingrediensene på et par minutter. Så skal de stekes. Stort enklere blir det ikke! Vips har du nystekte bananscones til frokost, lunsj eller kveldsmat.

Du synes kanskje de ser litt flate ut? Jeg valgte nemlig å trykke de veldig flate for å korte ned på steketiden og for å få mer overflate å ha pålegg på.  Disse ble virkelig super saftige og jeg skal lage de allerede igjen i dag, da triple oppskriften, slik at jeg har til matpakken noen dager fremover. Dette er jo genial matpakkemat. Sconsene kan spies alene som boller eller de kan deles i to som rundstykker og toppes med pålegg.

Jeg serverte mine bananscones med peanøttsmør og jordbær. Det er en skikkelig god kombinasjon!

Superenkle og sunne banansonces
Til 1 person, 3 scones

1 banan, ca 120 g, helst godt moden
1 egg
1 dl havremel, 40 g
1 ss caseinproteinpulver, jeg brukte cinnamon roll*
1 ss kokosmel, kan erstattes med mer annet mel som mandel, spelt, havre eller lignende
1/3 ts bakepulver
Valgfritt: Bittelitt salt, kanel og kardemomme, 1 ts sukringold

Ha egg og banan i en bolle. Mos sammen. Jeg brukte bare en gaffel til å mose det hele sammen. Du kan også bruke en stavmikser.
Tilsett resten av ingrediensene.
Ha eventuelt i litt mer mel om deigen blir våt eller litt væske om deigen blir tørr. Deigen skal være litt mer tyntflytende enn vanlig bolledeig.
La røren svelle 2 -5 minutter.
Lag 3 klatter på en bakeplate.
Jeg valgte å trykke mine ganske flate. Dette er valgfritt.
Stek på 175 grader i 15 -20 minutter.
Avkjøl noen minutter før du skjærer i dem.

*har du ikke caseinproteinpulver, kan du erstatte det med 20 gram ekstra mel

Der har du supsersafte, superenkle, skikkelig sunne og veldig gode bananscones. Håper du lar deg friste.


Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg