SUPERGOD GRYTE – PERFEKT TIL PÅSKEKOS

Til middag i dag laget jeg denne super gode gryten, perfekt til påskekos. Eller når enn du måtte ønske en ekstra god middag. Gryte er nok så enkelt å lage, men det tar tid ettersom den må koke lenge. Selv kuttet jeg ingredienser og puttet de i en kjele på morgenen og lot den putre på lav varme mens jeg gjorde andre gjøremål ila dagen. Gryten burde koke i minimum 30 minutter, men jo lenger jo bedre. Jeg lot min koke i 5 timer.

Som du ser av oppskriften, har jeg brukt lammekjøtt i påskegryten. Lammekjøtt er veldig rimelig på denne tiden av året, samtidig som det gir en god smak og er assosiert med påske. Lammekjøtt kan byttes ut med storfekjøtt som høyrygg, mørbrad eller lignende.

Supergod gryte – perfekt til påsekos
Til 4 porsjoner

800 lammekjøtt, eventuelt annet kjøtt
1 ts salt + 1 ts pepper
4 gulrøtter
Ca 300 g sopp
3 hvitløkfedd
1 ts rosmarin
8 laurbærblader
2 buljongterninger
3 løk, ca 300 g 
1 sellerirot 
4 ss tomatpuré
5 dl vann

Del kjøttet i terninger.
Del gulrøtter i skiver og løk i skiver. Hvis soppen er små, trenger du ikke dele disse. Er de store kan du dele de i 2 eller 4 biter.
Brun kjøttet i en tykkbunnet kjele. Jeg hadde litt smør i kjelen. Ha på salt og pepper.
Tilsett resten av ingrediensen. Kok opp.
La koke i minimum 30 minutter. Jo lenger jo bedre. Gryten kan gjerne koke i flere timer.
Server.
Jeg serverte gryten med ris. Godt brød eller en frisk salat, vil også passe ypperlig til.

En slik god gryte er skikkelig kosemat i mine øyne. Det er varmende, lindrende og super god. Jeg hadde besøk av to venninner og de synes begge det var en real luksusmiddag å få på en tirsdag.

Ha en fin kveld videre.

 

Kristine  ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg